8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Ana caddelere motosiklet yasağı

ÇORUM Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri kentte motosikletlere yönelik yaptığı uygulamada sürücülere ceza yağdırdı. Çekiciler ile motosikletler taşındı. Uygulamanın kentte ilk kez bu kadar kapsamlı yapılmasının vatandaşlardan gelen şikayetler yüzünden olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman, motosikletlerin kent merkezindeki en işlek araç ve yaya trafiğinin bulunduğu Gazi ile İnönü caddelerine de girmelerinin yasaklandığını, ancak ara sokakları kullanabileceklerini söyledi.


Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, kent merkezinde vatandaşlardan gelen şikayet üzerine uygulama yaptı. Trafik polislerinin yalnızca motosiklet sürücülerine yönelik uygulaması vatandaşların da dikkatini çekti. Bir hafta süren uygulamada 270 motosiklet durdurularak kontrol edildi. Sonucunda 27 sürücü ehliyetsiz olduğu için adliyeye sevk edildi. 22 motosiklet ise evrak eksikliği ve plakasız olması nedeniyle trafikten men edildi. Toplam 43 motosiklet sürücüsüne de trafik kurallarını ihlalden para cezası uygulandı. Motosikletlerin çekiciler ile taşınması ise ortaya ilginç bir görüntü çıkardı. Günde iki saat yapılan uygulamada vatandaşları mağdur etmemeye çalıştıklarını söyleyen İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman, amaçlarının vatandaşların şikayeti üzerine gürültü kirliliğini önlemek olduğunu söyledi.

Çorum’da 10 bin 621 kayıtlı motosikletin bulunduğunu dile getiren Emniyet Müdürü İsmail Karaman, gürültü kirliliği yapan, evrakları eksik olan ve trafik kurallarını ihlal eden motosikletlerin trafik kazalarına neden olduğunu belirterek, “Bu yüzden kent merkezindeki en işlek araç ve yaya trafiğinin bulunduğu Gazi ile İnönü caddelerine de girmeleri yasaklandı” dedi. Karaman, “Vatandaşlardan da yoğun şikayetler gelmeye başlamıştı. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz, gürültü kirliliğini de önlüyoruz. Biz gençlerimizi, hastanelerde sedyelerin üzerinde yatarken, ameliyathanelerde ameliyat edilirken görmek istemiyoruz. Biz onları okullarda okurken, parklarda oynarken görmek istiyoruz” diye konuştu.

Motosiklet sürücüleri ise uygulamaya tepki gösterip ehliyetli, ehliyetsiz herkese aynı davranılmaması gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 14:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?