3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ankara-Samsun duble yolu

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Ankara-Samsun arasında yapımı devam eden duble yol çalışmalarının 2009 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

“Türkiye'nin en önemli ulaşım hatlarından biri Ankara-Samsun hattıdır” diyen Milletvekili Kılıç, Karadeniz Sahil Yolu gibi Ankara-Samsun yolunun da AK Parti iktidarında bitirileceğini kaydetti.


Samsun-Ankara arasındaki duble yol çalışmaları aralıksız sürüyor. Altı yıldan bu yana devam eden çalışmalar kapsamında toplam uzunluğu 420 kilometreyi bulan yolun yüzde 50'si tamamlandı. Yolun kalan kısımlarının bitirilmesi için 300 milyon YTL civarında ödenek gerektiği belirtildi.


2008 yılı yatırım programında Ankara-Samsun istikameti için 170 milyon YTL'nin bulunduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılıç, “Ankara-Samsun yolunun tamamlanması için Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz toplantı etkili ve verimli oldu. Samsun Milletvekilleri olarak koordine ettiğimiz bu toplantıya Samsun'un yanı sıra Ordu, Giresun, Tokat, Amasya, Çorum ve Kırıkkale illerinden milletvekili arkadaşlarımız katıldı. Ortak talebimiz karşılık buldu ve Sayın Başbakanımızın da talimatıyla bu yöndeki yol yapım çalışmalarının hızlandırılması karalaştırıldı. Gereken ödeneğin yarıdan fazlası hazır. Ödenek artırımına yönelik çalışmalar da dikkatle takip ediliyor. Ulaştırma Bakanlığımızın hedefi bu yıl sonuna kadar yüzde 80-85 düzeyinde bir fiziki gerçekleşmeye ulaşmaktır. 2009 yılında ise yolun bütünüyle tamamlanarak çift gidiş-çift geliş olarak trafiğe açılabilmesi mümkün olacaktır” diye konuştu.


“AK Parti iktidarı 15 bin kilometre duble yol hedefinin arkasındadır” diyen Kılıç, müteahhit firmadan kaynaklanan gecikmeler nedeniyle bitirilemeyen Samsun-Bafra yolunun Karaköy-Bafra bölümünün de bu yıl ödenek artışı ile çözüme kavuşturulacağını kaydetti.


AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, halen Samsun-Kavak, Kavak-Havza ve Havza-Merzifon arasında tünel, viyadük ve köprü şantiyeleri ile yapımı süren Ankara-Samsun karayolunun bitmesi için gereken ödenek miktarının 300 milyon YTL olduğunu, 2008 bütçesinde ise bu rakamın 170 milyon YTL'sinin hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 18:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?