5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Annenin feryadı yürekleri dağladı

ÇORUM'DA BİR ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Çorum'da psikolojik sorunları bulunan oğluna yardım isteyen bir kadın sinir krizleri geçirdi. Valilik Halk günü toplantısına fenalaşan epilepsi (sara) hastası anneye toplantıya katılan vatandaşlar ve 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Halk Günü Toplantısı Vali yardımcısı Sefa Çetin başkanlığında yapıldı. Kömür yardımları ve iş taleplerinin ağırlıklı olduğu toplantıda gündeme damgasını psikolojik sorunları bulunan oğluna yardım isteyen Fatma Ahlat'ın(45) feryatları vurdu.

Psikolojik sorunları bulunan çocuğunun önce cezaevine girip çıktığını, ardından askere gittiğini dile getiren çaresiz anne, çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle askerliğini tamamlayamadığını gözyaşları arasında anlattı.

Yaşadığı sorunları yüzüne yansıyan Ahlat, "Oğlumun tedavisi için Çorum Devlet Hastanesi'nden Ankara'da bir hastaneye sevk aldık ancak 10 gündür Ankara'ya gidecek yol parası bulamadım. Yol parası için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettim ama vakıftan üzerime kayıtlı bulunan bir araç nedeniyle yardım yapılmadı. Bana neden yardım yapılmadı? Üzerimize kayıtlı çıkan o arabayı çoktan sattık. Ama hala bizim üzerimizde kayıtlı görünüyor. Arabayı üzerimden aldırmak için Emniyet'e gittim, oradan

da bana aracı alan kişiyi getir dediler. Ben onu bulsam ya yakasına yapışırım, ya da öldürürüm" dedi.

Oğlunun, askerdeyken psikolojisinin bozulduğunu ileri süren acılı anne, "Oğlum 10 gündür hasta ve tedavi olmayı bekliyor. Sizlerin çocuğu olsa, bu kadar bekletir misiniz? Ben yol parası bulamadığım için oğlumu tedavi ettiremiyorum" şeklinde konuştu.

Sözlerini tamamlanmasının ardından çaresiz kadın oturduğu yere yığıldı. Salonda fenalaşan kadına ilk müdahaleyi vatandaşlar ve toplantıyı izlemek için gelen orada bulunan başhekim yardımcısı yaptı. Daha sonra Vali yardımcısı Sefa Çetin yanındakilere talimat vererek toplantının yapıldığı salona ambulans çağrıldı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği kadın bir süre sonra kendisine geldi.

ÇORUM'DA BİR ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI
ÇORUM'DA BİR ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:54:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 22:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?