2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Apartman sakinlerinin umudu Vali

Çorum'da müteahhit firmanın oturma ruhsatı çıkartamaması nedeniyle elektrik ve suyu kaçak kullanmak durumunda kalan apartman sakinleri dertlerini valiliğe anlatmaya çalıştılar.


Valiliğin Halk Günü toplantısına katılan Ulukavak Mahallesi 29. Köprübaşı Sokak üzerinde Sefer Apartmanında oturan 11 kişi, binayı yapan müteahhidin kendilerini aldattığını ve binanın oturma ruhsatını çıkartamadıklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.


Bina sakinleri adına konuşan Adem Civelek, kooperatife girerek ev sahibi olmaya çalıştıklarını, ancak binayı yapan inşaat firmasının daha binayı tam tamamlamadan ruhsatını almadan kendilerini binaya yerleştirdiklerini, ancak daha sonra hiç ilgilenmediğini belirterek, "Binanın oturma ruhsatını alamadık, ruhsat olmadığı için su ve elektrik aboneliği alamıyoruz, suyu kaçak kullanıyoruz, elektriği daha şantiye elektriği olarak kullanıyoruz, mağduruz bizim mağduriyetimizi gidermenizi istiyorum" şeklinde konuştu.


Vali Yardımcısı Fatih Damatlar ise, konunun hukuki bir sıkıntı olduğunu ve müteahhit firmayı mahkemeye vererek gerekli haklarını almalarını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?