3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Asansörler denetlenecek

Çorum'da bulunan binalardaki asansörlerin periyodik kontrolleri Makine Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği tarafından denetlenecek.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Yakup Uslu arasında imzalanan protokol kapsamında denetleme yapılan binalardan 100 TL+KDV ücret alınacak.

Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Yakup Uslu, 5 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren yeni asansör yönetmeliği kapsamında asansörlerin periyodik kontrollerinin zorunlu hale geldiğini söyledi. Uslu, kontrolleri yapacak olan Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliğinin denetim noktasında akreditesinin yapıldığını açıkladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminin ardından Türkiye'de her alanda ciddi yapılanmalara gidildiğini belirterek, insanların daha rahat ve konforlu bir hayat sürdürebilmeleri için çeşitli adımlar atıldığını söyledi.

Son olarak asansör yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Külcü, ildeki tüm asansörlü binaların denetleneceğini açıkladı. Asansör halatı kopup can kaybı olduktan sonra alınan tedbirlerin bir öneminin bulunmadığını dile getiren Külcü, "İnsanın olduğu yerde hata olur. Ancak hataları görmezden gelmek yerine yok edeceğiz. Tüm binalarımız denetlenecek. Denetimleri yapılmayan binalarda apartman yöneticilerine cezai müeyyideler uygulanacak" dedi

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 14:27:56
Güncelleme :1 Haziran 2012 Cuma 14:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?