2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Asfalt sezonu hızlı başladı

ÇORUM BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNA HIZLI GİRDİ

Çorum Belediyesi asfalt sezonuna hızlı girdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehrin dört bir yanında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yol, kanal, su, park, alt yapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile Çorum adeta kendini yeniliyor" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile birlikte yapımına başlanan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak yol çalışmalarını inceleyen Başkan Muzaffer Külcü, yeni yapılan Mavral caddesinin bölgenin çehresini değiştirecek, çevre düzenlemesi ile bölgeye canlılık katacağını söyledi. Bölgedeki Aşevinin yıkılarak bulunduğu yere kavşak yapılacağını dile getiren Külcü, Fatih Caddesi ile Mavral sokağın kesiştiği alanda yapılacak kavşağın trafiği rahatlatacağını belirtti.

Külcü, Çatalhavuzda ıslah edilerek yapılan yol çalışmalarının hızla devam ettiğini, yolun dolgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçeceklerini kaydetti. Dumlupınar caddesinde yol yapım çalışmalarını da inceleyen başkan Muzaffer Külcü, Belediye ekiplerinin gece gündüz demeden çalıştığını kaydetti.

Dumlupınar caddesinin iki şeritli yol haline getirileceğine dikkat çeken Külcü, "Dumlupınar caddesi yoğun trafiğin yaşandığı bir cadde. Özellikle Nadık, Karşıyaka ve Devlet Hastanesine gelen araçların sıkça kullandığı bir yol. Yol çalışmasının tamamlanmasının ardından bölge trafik açısından oldukça rahatlayacak" diye konuştu.

Yağışlı havalarda sıkça yaşanan su baskınlarına karşı önlemleri en üst seviyeye çıkaran belediye yağmursuyu şebekesini yeniliyor. Çorum'un en işlek caddeleri olan Gazi ve İnönü caddelerindeki yağmursuyu şebekesi tadilata alındı. Yaz döneminde Gazi ve İnönü caddelerinin yağmursuyu, kanal ve su şebeke boruları döşenerek alt yapı çalışmaları tamamlanacak.

Başkan Muzaffer Külcü, "Gazi ve İnönü caddeleri altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra asfaltı ve peyzaj çalışması yapılacak. Caddelerimiz bu çalışma döneminde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuş olacak." diye konuştu.

Gazi ve İnönü caddelerinin alt yapı çalışmaları tamamlanmasının ardından, şehirde yaşanan su basınlarında yaşanan olumsuzlukların önüne geçileceğini anlatan Külcü, "Gazi ve İnönü caddelerine gelen yağmursuyu direk kanalizasyona bağlanmış. Yapacağımız çalışma ile hem yağmursuyu hattı olacak ham de kanalizasyon şebekeleri yenilenecek. Böylelikle şehrimizde yaşanan olumsuzluklarında önüne geçmiş olacağız" şeklinde konuştu

Bu yıl ayrı ayrı mahallelerde üç büyük parkın yapımına başladıklarını açıklayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski cezaevinin bulunduğu yere modern bir park yapımı için çalışmaların başladığını söyledi. Rüstem Eren parkında da yapım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Külcü, parkın tamamlanmasının ardından bölge sakinlerinin rahat bir nefes alacaklarını ifade etti.. Bosna parkının ise kısa sürede inşaatına başlanacağını anlatan Külcü, "Her mahalleye büyük bir park, ilimize Kent Park projemiz

kapsamında tüm parklarımızı modern hale getiriyoruz. Parklarımızda dinlenme alanları, oyun grupları, spor alanları bulunacak. Parklarımız yaşanabilir mekanlar haline getiriliyor" ifadelerini kullandı.

ÇORUM BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNA HIZLI GİRDİ
ÇORUM BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNA HIZLI GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 20:19:04
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 17:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?