2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Aşıklar Çorum'da buluştu

Çorum'da düzenlenen Aşıklar şölenine katılan ozanlar, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle unutulmaz bir gece yaşattılar.


Kültür Bakanlığı ve Çorum Valiliği'nin katkıları ile Aşıklar ve Yazarlar Derneği organizesi ile Çorum'da düzenlenen Aşıklar Şöleni'nde sahne alan 17 ozan söyledikleri birbirinden güzel türkülerle müzik ziyafeti çektiler.


Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen şölende Hasan Uzun, Ercan Çiçek şiirleriyle izleyenlerin beğenisini topladı. Ozanlar Sürmeli Can, Mustafa Aydın, Salehattin Şenel, Gülsüm Kahraman, Ayhan Yıldırım, Hüseyin Kıvanç, Orhan Alikaç Şahadaroğlu, Kadir Tuncer, M.Ali Eröksüz, Aşkılar Haşimi Aslıhak, Yakup Temeli, Bayram Düşünür, Paşa Susamoğlu, Halil Demiran, Kadir Çapanoğlu söyledikleri birbirinden güzel türkülerle izleyenlerden tam not aldılar.


Aşıklar Şöleni'nin vazgeçilmezleri olan aşıklar arasındaki sözlü atışmalar ise seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Mustafa Aydın ile Haşim Aslıhak arasında yapılan atışma sözleri ile büyük ilgi gördü.
Aşıklar ve Yazarlar Derneği Başkanı Bayram Düşünür, İHA'ya yaptığı açıklamada, Çorum'da birçok ozanın toplanarak konser vermesinin ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, "Çorum'da ozanlarla aşıkların türkü dolu gecede birlik gösterisi oldu. Çorum için ve ozanlık, aşıklık adına güzel bir konser oldu. Türkülerimizi yaşatmalıyız, çünkü Türküler bizim kültürümüzü yansıtmakta" şeklinde konuştu.


Bayram Düşünür, "Türkülerimiz unutulmamalı ve halkımızın duygularını yansıtan, halk ezgileri bu tür konserlerle canlanır ve gelecek nesillere taşınır. Büyük zorluklar içerisinde olan ozan ve aşıklarımız desteklenmeli ve kültürümüzün devamını sağlamak amacıyla ozan ve aşıkların ayakta durmaları için el ele verilmelidir" diye konuştu.


Ozan Sürmeli Can ise, Ozanın ve aşığın kaynağının halk olduğunu belirterek, "Türkülerimiz bizim kültürümüzü yansıtıyor, ozanın sözü ve müziği halkın duygularıdır. Halkımızın gerçek duygularının yansıtılması için Ozanlık ve aşıklık devam etmelidir: Bu kültüre sahip çıkılmalıdır." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan yener IP: 193.255.142.xxx Tarih : 14.11.2008 13:34:28

ilk önce boyle bır etkınlıkte emegı gecen herkeze tesekkurlerımı sunarım ben surmeli can ın yıgenıyım halamla grur duyuyorum onu cok sevıyorum herkeze slm