5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Asma köprüde tehlike çanları

OSMANCIK'TA BULUNAN ASMA KÖPRÜDE TEHLİKE ÇANLARI

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak üzerinde iki semti birbirine bağlayan ve sahil parklar arasında yaya geçişini sağlayan asma köprü yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.

İlçenin iki yakası arasında yaya geçişini kolaylaştırmak için çelik halatlarla 2004 yılında yapılan asma köprü önceki yıl normalin üzerinde yükseliş gösteren ırmak sularından hasar görerek halatlar sarkmıştı.

Halatların sarkmasından köprünün ırmak yatağına olan yüksekliği düşmüş ve köprü üzerinden geçen vatandaşların geçmesinde güçlük yaşamasına sebep olmasının yanı sıra geçiş yapan yayalar için tehlike arz etmeye başlamıştı.

Hasar gören köprüden dolayı yayalar için tehlike arz eden durumu ortadan kaldırmak için belediye tarafından köprüyü su seviyesinin üzerinde tutmak amaçlı köprü ortasına beton ayak atılmıştı.

Obruk Barajı kapaklarının açılması ile tekrar yükselen ve hızlı akan suların Asma köprüyü kurtarma ve olası bir tehlikeyi ortadan kaldırma amaçlı yapılan beton ayağın tabanını oyması ile suyun akış yönüne doğru yatmasına sebep olduğu gözlendi.

Vatandaşlar tarafından durum değerlendirilirken, asma köprüye ayak olarak yapılan beton kütlenin altının boşalarak suyun akış istikametine doğru yana yattığı görülürken, aşırı yükselen suların da etkisiyle devrilmesi halinde köprü üzerinden yaya geçişi yapan vatandaşlar için hayati önem arz ettiği ve boğulma olasılığının yüksek olduğu dile getirildi.

Yetkililerin, herhangi bir facia meydana gelmeden konu ile ilgili önlem almasını isteyen vatandaşlar, son günlerde köprünün bu halini gördükten sonra köprü üzerinden geçmeye korktuklarını belirttiler.

OSMANCIK'TA BULUNAN ASMA KÖPRÜDE TEHLİKE ÇANLARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:56:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?