7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Ata'nın okuduğu kitaplar arşivde

Çorum Belediyesi Kent Arşivi Kütüphanesi büyük bir esere daha kavuştu. Gürbüz Tüfekçi tarafından hazırlanan "Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar" adlı eser, Çorumlu araştırmacıların hizmetine sunulmak amacıyla kütüphaneye kazandırıldı. 

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Atatürk'ün yaşamı ve yaptığı işlerle ilgili yerli ve yabancı araştırmacılar tarafından kütüphaneler dolusu eser yazılmıştır. Çeşitli dillere çevrilen bu eserler sayesinde Atatürk, dünyanın her tarafındaki entelektüeller, askerler, bilim ve siyaset adamları tarafından çok iyi tanınmaktadır. Eylem ve düşünceleriyle bütün insanlığı etkileyen Atatürk'ün, düşünce yapısını tarihi süreç içerisinde hangi olaylar, düşünürler ve yazarlar etkilemiştir? İşte, bu sorunun yanıtlanmasına katkı niteliği taşıyan ve Gürbüz Tüfekçi tarafından hazırlanan "Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar" adlı eser, Çorumlu araştırmacıların hizmetine sunulmak amacıyla Çorum Belediyesi Kent Arşivi Kütüphanesi'ne kazandırılmıştır. O'nun düşünsel alt yapısını araştırmak isteyenler için, satırlarının altını çizdiği, özel işaretler, uyarılar koyduğu, notlar düştüğü veya bazı açıklamalarda bulunduğu eserleri Türkçe'ye çevirerek 24 cilt halinde sunulan bu eser, araştırmacılar ve öğrenciler tarafından çok büyük ilgi görüyor. Araştırmacıların yapacağı çalışmalarda kolaylık sağlanması amacıyla temel nitelikler taşıyan kaynakların Kent Arşivi'ne kazandırılmasına, yapılacak çalışmalarla devam edilecektir" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada ayrıca, 16 ciltten oluşan Çorum Şer'iye Sicilleri'nin de Kent Arşivi'ne kazandırılması için yapılan çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 00:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat yayla IP: 194.27.17.xxx Tarih : 6.09.2007 13:51:53

sayın gürbüz tüfekçi çok önemli bir hocadır.Kendisine katkılrından dolayı kendisine çok teşekür ederiz.