8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Atlamaz, gazetecilerle buluştu

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, basının, düşünce özgülüğünün en etkili aracı olduğunu söyledi. Başkan Atlamaz, gazetecilerin, bir fikir işçisi olarak haklarını düzenleyen 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle Belediye basın mensupları ile Otel Anitta'ta kahvaltılı bir toplantı yaptı. 

Toplantıya, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Belediye Başkan Yardımcıları Saim Balcı, Necip Cıdık, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Özkaleli, Servet Mete, Nadir Yücel ile çok sayıda basın mensubu ve belediye birim amirleri katıldı. Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kahvaltıda yaptığı konuşmada, halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracı olduğunu ifade ederek, "Demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Özgürlüğü, kişisel kaygıların ötesinde, ahlaki ve toplumsal sorumluluk adına doğrunun ve gerçeğin tespiti için kullanan gazeteciler, dünyada ve ülkemizde açık toplumun güvencesidirler" dedi. 

Çalışan Gazeteciler, her yıl 10 Ocak gününü, "212 Sayılı Yasa" nın yıldönümü olarak kutladıklarını hatırlatan Başkan Atlamaz, "Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştırılanlar arasındaki münasebetlerin tanzimi hakkındaki 5953 sayılı Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu kanuna bazı maddeler Eklenmesine Dair Kanun" başlığını taşıyan, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazetede yayınlanarak aynı gün yürürlüğe giren bu yasa, gazetecilerin bazı sosyal haklarını güvence altına almaktadır. Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara en iyi çalışma koşulları sağlanmalıdır. Her şeye rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaran, yayıncılık yapan arkadaşlarımızın çabaları takdire şayandır. Gazete maliyetlerindeki artışlar, eleman bulmakta çekilen sıkıntılar işi iyice zorlaştırmasına rağmen işlerini yürütmeye devam etmektedirler. Kurtuluş Savaşı yıllarında toplumu aydınlatan ve güç veren, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen yerel basın desteklenmelidir" dedi. 

Çorum Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde yerel basınımıza destek olmaya çalıştıklarını belirten Turan Atlamaz, "Bu desteğimiz giderek artan bir şekilde devam edecektir. Meslek örgütleri, basın çalışanlarının haklarının korunması ve basının çalışma ilkelerinden ödün vermeden görev yapması konusunda öncü olmalı, tüm basın çalışanları bu değerleri savunmalıdır. Bütün olumsuzluklara rağmen gazetecilik mesleğinin kutsallığını idrak etmiş, sorumluluklarından hiçbir zaman ödün vermeyen gazetecilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve fedakarlık her türlü övgüye layıktır. Bizlerle sürekli beraber olan ve bizlere destek veren siz değerli gazetecilerimizin "Çalışan Gazeteciler Gününü" kutluyorum" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın konuşmasının ardından söz alan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum'da 130 basın çalışanın sigortalı olarak çalıştığını belirterek, "Çorumlu basın mensupları kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanıyorlar. Biz basın mensubu olarak halkın dertlerini objektif bir şekilde anlatırken, çevremizde yaşanan olayları da yansıtarak vatandaşın haber alma özgürlüğünü de sağlamış oluyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 17:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?