2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Atlamaz, hain saldırıyı kınadı

Çorum Belediyesi, İstanbul'un Güngören ilçesinde düzenlenen ve 17 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı. Belediye Başkanı Turan Atlamaz, ''Şanlı milletimiz bu alçakça terör saldırılarından medet umanlara asla taviz vermeyecektir" dedi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Güngören'deki bombalı saldırı ile Türk milletini bölüp parçalamak isteyenlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, bu tür saldırıların vatandaşları birbirine daha çok yakınlaştıracağını söyledi.

Bu tür saldırıların Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirten Atlamaz, hep birlikte hareket ederek terör belasının üstesinden gelineceğini vurguladı.

Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de sabırlar dileyen Başkan Turan Atlamaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ve stratejik yerini iyi bilen bazı dış mihraklar güçlenmememizi istemedikleri için kendi içimizde bu acı olayları bizlere yaşatarak yıldırmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.
Başkan Atlamaz, "Biz toplumumuzun bütün renkleriyle, bütün zenginliklerimizle asırlardır kardeşçe sürdürdüğümüz bu birlik ve beraberliğimizden sapma göstermezsek, etle tırnak gibi kucaklaşır, aramıza fitneyi sokmazsak eminim çok kısa bir sürede Türkiye gerçek gücüne kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesini istemeyen bazı güçlerin birtakım eylemlerle korku ve endişe uyandırmaya çalıştığının da altını çizen Başkan Atlamaz, "Terörün sadece bir hedefi vardır. O da insanlıktır. İnsanlara korku salmaktır. Dağında eli silahlı gezen insanlara hiçbir devlet göz yummaz. Büyük Türk milleti bunlara hiçbir zaman meydan vermeyecektir. Bu büyük millet yıllardır süren bu acıyı aç kalıp, açıkta durup işsiz yavrusu kahve köşesinde otururken, 'Yeter ki vatanımda birlik, beraberlik olsun' demiştir. Varını yokunu buraya yönlendirmiştir. Bu şerefli millet bu tip oldu bittilere kesinlikle gelmeyecektir. Sokaktaki masum insanları, çocukları, kadınları ve yaşlıları hedef alan alçakça saldırılarla bir yere varılamayacağını eli kanlı örgütler iyi bilmelidirler. Şanlı milletimiz bu alçakça terör saldırılarından medet umanlara asla taviz vermeyecektir" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?