2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Atlamaz: 2008 yatırım yılı olacak

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, 2008 yılının Çorum'un yatırımlar yılı olacağını söyledi. Başkan Turan Atlamaz, belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek halka daha iyi ve kaliteli hizmet yapma sevdasında olduklarını ifade etti.

TOKİ tarafından yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son aşamaya gelindiğini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TOKİ'den gelecek uzmanlarla birlikte son görüşmelerin yapılacağının altını çizdi. İHA'ya değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TOKİ'den gelecek uzmanlarla birlikte değerleme raporlarını inceleyeceklerini kaydederek şunları söyledi:

"Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gelişimi için çok önemli bir haftaya giriyoruz. Bu nedenle Brezilya gezisini de iptal etmek durumunda kaldım. TOKİ uzmanları ile yapacağımız görüşme ve incelemelerde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Yapılan proje üzerinde son değerlendirme toplantısı yapıldıktan sonra Mart ayı içerisinde TOKİ ile protokolü imzalayıp, kazmayı vurmayı planlıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesi Çorum'un ufkunu açacaktır"

Belediyenin 2008 yılı içerisinde gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi dışında ikinci büyük projesinin ise, Kale Projesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Atlamaz, "Türk kültür ve tarih mirasının özgün örneklerinden birisi olan Çorum Kalesi, zamanın yıpratması ile yok olma sürecine girmiştir. Çorum Kalesi'nin gelecek kuşaklara bırakılması; ancak restore edilerek konuttan arındırılması, turizm ve kültür amaçlı nitelik kazanması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle başlattığımız çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Belediyenin büyük projeleri arasında yer alan Katı Atık Projesi'nde Çorum'un, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından pilot il seçilmesinde Belediye teknik elemanlarının hazırlamış olduğu altyapı projesinin etkili olduğunu belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, projenin Avrupa Birliği (AB) ile finansman anlaşmasının önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini ifade etti. Hedeflerinin 2008 yılında Katı Atık Projesinin temelini atmak olduğunu söyleyen Başkan Turan Atlamaz, temel atıldıktan sonra projenin 1.5-2 yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 13:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman mutlu IP: 78.166.40.xxx Tarih : 3.03.2008 10:29:20

belediye başkanımızın 2 devresi bu.şiömdiye kadar ne yatırımı yaptınız. bundan sonra yapacaksınız.akp den 4 adet vekilimiz var.toki ile ilgili agah kafkasın yalanlarını çabuk unutmadık her gün milletin karşısına bir yalanla çıktı daha neyinize inanalım. mensubu olduğun partinin icraatlarıda meydanda.bende bir akp li olarak artık akp ye inanmıyorum