2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Atlamaz yeniden aday adayı

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AK Parti'den belediye başkanlığına yeniden aday adayı oldu.

Makam odasında düzenlediği basın toplantısı ile yeniden başkan adaylığına talip olduğunu ifade eden Başkan Turan Atlamaz, gelen yoğun istekler doğrultusunda yeniden başkanlığa aday olduğunu söyledi.

6 yıllık belediye başkanlığı döneminde Çorum'a kalıcı hizmetler yaptığını anlatan Turan Atlamaz, aday olmaması halinde vatandaşlara vefasızlık etmiş olacağını belirterek, "6 yıllık Belediye Başkanı olarak Çorum'a hizmet ediyorum. Bunun şerefi ve onuru her şeyin üzerindedir. Yaptığım ya da yapamadığım her işten dolayı halkımın bana olan güvenine teşekkür ediyorum. Eğer aday olmasaydım halkıma vefasızlık etmiş olacaktım. Adaylık konusunda her kademeden çok ciddi istekler aldım. Ben elbette projelerimi tamamlamak isterim, ancak partimin vereceği her türlü karara da saygılıyım. Çorum'un yakaladığı büyüme trendinin gerilemeden devam etmesini arzu ediyorum. Eğer bugün aday olmasaydım ilerde bu konudan dolayı suçlanabilirdim" dedi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, başkanlığa yeniden aday adayı olduğunu açıklamasının ardından İHA'ya yaptığı özel açıklamada başkanlık süresince yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi

ÇALIŞMALARIMIZI KİTAPLAR ALMIYOR
Çorum'da ciddi bir çalışma yaptıklarını ve yapılan çalışmalar ile vatandaşların her sorununa el atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Ben koltuk sevdalısı değilim, hizmet sevdalısıyım, başlatmış olduğum projelerimi tamamlamak ve kazanmış olduğum tecrübelerimi hizmete dökmek için yeniden aday oldum. Koltuk sevdalısı değilim, hizmet sevdalısıyım" şeklinde konuştu.

Toplantıda kendisinin diğer adaylar gibi sokakları bildiğini anlatmayacağını ifade eden Atlamaz, "Ben bugün sokakları tanıyorum, Çorum'un her tarafını bilirim gibi söylemlerde bulunmayacağım, yeniden aday gösterilmem halinde, sokaklarda başlatmış olduğum yatırımlarımı tamamlayacağım. Belediye olarak yaptığımız yatırımlar kitaplara sığmıyor, halkımız belediyenin nasıl çalıştığını, Çorum'a neler kazandırdığını çok iyi biliyor. Broşür bastırmayacağım çünkü, yaptığımız çalışmalar ve icraatlar broşürlere sığacak kadar az değil, ben hizmet için adayım, halkım da bunu takdir ediyor. Partimin vereceği her karara saygılıyım" şeklinde devam etti.

PROJELERİM ÇORUM'UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK
''Görev yaptığım 6 yıllık süre içerisinde Çorum'da ciddi projeler yaptık ve Çorum'un kalıplaşmış ve çözülmez hale gelmiş sorunların üstesinden gelerek belediyeyi vatandaşlara hizmet eden bir kurum haline getirdik'' diyen Atlamaz, daha sonra şunları söyledi: "Biz işçinin parasını ödeyemeyen, halkın hizmet beklediği alanlarda parasızlık ve borçlar nedeniyle hizmet etmeyen, hantallaşmış belediyeyi çalışır hale getirdik. Denk bütçe ile belediyeyi Türkiye'de borcu olmayan ilk üç belediye haline getirdik. Araç filomuzu yeniledik, araç parkımıza yeni ve modern araçlar kazandırdık, itfaiye teşkilatını adeta sil baştan yeniden oluşturduk ve personelimizin eğitimlerinin yanı sıra kullanacakları malzemeleri yeniledik, yeni itfaiye araçları aldık. Çorum'u kirli ve insanların nefes alamaz hale gelen durumundan kurtararak, Türkiye'nin en temiz ve havası kirli olmayan iller arasına soktuk."

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇORUM'UN KURTULUŞU OLACAK
Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kentsel dönüşüm projesi ile Çorum'un ufkunun açılacağını söyleyerek, "Çorum'un yıllardır beklediği ve saat kulesinde karmaşaya neden olan arasta sonunda yıkılacak ve Çorum'a yakışır bir meydan kazandırılmış olacak. Kentsel dönüşüm ile Çorum'un ufku açılacak" ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşüm projesinin Çorum'un kurtuluş reçetesi olduğunu anlatan Turan Atlamaz, "Biz hayalci bir yapıda projeler açıklamıyoruz, vatandaşlarımızın gözü önünde halkın ihtiyacına cevap verecek, rantabıl ve halkın faydasına olan projeleri hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda da niyetimizi ortaya koyduk ve bu doğrultuda çalışmaları yaptık" dedi.

ÇORUM ŞANTİYEYE DÖNDÜ
Belediye Başkanı Turan Atlamaz, adeta şantiyeye dönen kentin beklediği yatırımları son 6 yıl içerisinde aldığını söyledi. Atlamaz, Çorum'u hak ettiği yere getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, kentin adeta şantiyeye döndüğünü kaydetti.
Atlamaz, "Belediye olarak bir yandan altyapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan sosyal belediyeciliğin getirdiği sorumluluğu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu anda her bölgede faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle kaçak yapılaşma konusunda arkadaşlarımız yoğun çaba sarf ediyor. Modern bir kent olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizin, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'nin ilk en modern kentleri arasına gireceğinden hiç şüphem yoktur. Zaten tek hedefimiz de bu. Bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerde amaçlarının oy toplamak değil, halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan Atlamaz, "Belediyemiz çok iyi bir konuma geldi. Belediye borç batağına düşen, işçinin borcunu gıda paketleri ile ödeyen bir durumdan kurtarılıp, halka hizmet eden, yatırım yapan ve sorunları birer birer çözen belediye haline gelmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?