7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Atlamaz'ı AİHM'e şikayet edecek

Çorum'un eski semtlerinden Kale Mahallesi'nin muhtarı Ali Şahin, Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı ''ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle'' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet edeceğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye meclis üyeleri, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin'i ziyaret ederek, mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Mahallenin çok büyük sorunları olduğunu, ancak yerel idarenin sorunlar karşısında kendilerine destek vermediğini belirten muhtar Şahin, mahalledeki doğalgaz çukurlarının yaklaşık 30 aydır kapatılmadığını iddia etti. Yıllardır belediyeden hizmet alamadıklarını savunan Şahin, ''Bu mahallede insan yaşıyor, ama yerel idare bunu görmezlikten geliyor. Biz sadece insanca yaşayabileceğimiz bir ortam istiyoruz'' dedi. 

Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın başkanlık makamında parti rozetini çıkartması gerektiğini ancak bunu yapmadığını öne süren Şahin, ''Ben sadece mahallemin hakkına düşen hizmeti almak istiyorum. Bu konuyu her platforma taşıyacağım. Başkan Atlamaz'ı AİHM'e şikayet edeceğim. Kale Mahallesi'nden ne kadar vergi toplandığını ve bu vergi karşılığında ne kadar hizmet aldığını öğreneceğim'' şeklinde konuştu. 

Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Ertuğrul Akkaya da, Kale Mahallesi'nin sorunlarının en kısa sürede çözülmesi gerektiğini belirterek, meclis üyeleri olarak bu konuda gereken desteği vereceklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 19:32:08
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 17:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?