7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

ATM'deki 17 bin 300 YTL'yi çaldılar

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde bir bankanın ATM'sine giren hırsızlar, makinada bulunan yaklaşık 17 bin 300 YTL parayı alarak kaçmayı başardı. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece bilinmeyen bir saatte Öğretmenler Caddesi'ndeki Öğretmenevi bahçesinde bulunan Akbank'a ait otomatik para çekme makinasının kapısını matkap ve levye yardımı ile açarak içeri giren hırsızlar, cihazı oksijen kaynağı ile keserek makinada bulunan 17 bin 300 YTL parayı çalmayı başardı. Alarm sistemi bulunmayan ATM cihazının soyulduğu, sabah saatlerinde para çekemeyen çok sayıda vatandaşın konuyu banka görevlilerine billdirmesi üzerine ortaya çıktı. ATM'de inceleme yapan banka görevlileri, soyulduklarını anlayınca durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra soygunun gerçekleştirildiği ATM'de inceleme başlattı. 

Çorum'da 7 Ekim 2006 günü ilk defa gerçekleştiren ATM soygunun ardından olayın ikinci soygun olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, soygunu gerçekleştiren kişi yada kişilerin profesyonel kişiler olduğunu belirterek, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıklarını ifade etti. 

Diğer taraftan, soygunu gerçekleştiren hırsız yada hırsızların, paraları aldıktan sonra soygunda kullandıkları oksijen kaynağı, matkap, levye ve diğer aletleri ATM'nin içersinde bırakarak kaçtıkları öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 20:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?