2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Atölye fabrika oldu

DODURGA'DA TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI

Çorum'un Dodurga ilçesinde kurulan Tekstil fabrikası açılışı gerçekleştirildi.

Dodurga'da, daha önce atölye olarak başlayan tekstil üretimi, Dodurga Belediyesi tarafından daha geniş ve sağlıklı çalışma ortamı olarak inşa edilen yeni binasına taşınarak, üretim kapasitesini ve istihdam sayısını artırdı.

Dodurga ekonomisine önemli katkı sağlaması hedeflenen tekstil fabrikasının yeni binasına görkemli bir açılış töreni düzenlenerek hizmete girdi. Tekstil fabrikasının açılış törenine, Dodurga Kaymakamı Bülent Güven, AK Parti Milletvekili adayları, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Oğuzlar Belediye başkanı Ali Uyanık, çevre, ilçe ve belde belediye başkanları, Dodurga mahalle ve bağlı köylerin muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde, davetlilere teşekkür ile açılış konuşmasına başlayan Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, "İlçemiz genelinde yapılan hizmetlerde tüm halkımızın da katkısı vardır. 2009 seçimlerinde biz buraya gelirken, ilçemizde huzur, istikrar sağlayarak işsizliği önleyeceğiz ve göçü durduracağız dedik. Burada kısa zamanda çalışmalarımızı yaparak ilçe teşkilatımızla, kadın kollarımızla, milletvekillerimizle, çevre ilçe ve belde belediye başkanlarımızla hep birlikte omuz omuza vererek yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Para olmayınca hizmet olmaz, hizmeti kime yapıyoruz, halkımıza yapıyoruz, katkılarından dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Dodurga'da yapılana hizmetler ve çalışmalar Bekir Kılıç veya belediye değildir. Buradaki yapılan her iş belediyemizin önderliğinde, milletvekillerimizin önderliğinde, teşkilatlarımızın önderliğinde ve tüm halkımızın önderliğinde mensubu bulunduğumuz partimizin hükümetinin eseri olacaktır. Dodurga'da yapılan yatırımların memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Dodurga belediye başkanı Bekir Kılıç'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü "az önce belediye başkanımız söylenmesi gerekenlerin hepsini söyledi. Dodurga'da son yıllarda yapılan ne varsa, değişimi, dönüşümü tam anlamıyla ifade etti. AK Parti iktidarında, sayın başbakanımızın liderliğindeki Türkiye'de hayal edelimeyen şeyleri yaşadık. Birilerinin hala hayal etmekte, ifade etmekte zorlandığı bir büyük başarıyı, hem ekonomide, hem de diğer sosyal politikalarda, bunların detayına girmeyeceğim ama bunları şunun için söyledim. Eğer bugün, bu tekstil fabrikası Dodurga'ya kuruluyorsa bunun bir sebebi var. Artık Çorum'da kolay kolay çalıştıracak adam bulunamıyor. Bunlar emek ve ulaşım için yol isteyen bir sektör, bunlar bunun için buralara geliyor. Geride bıraktığımız yılların ve bu yıllarda yaptığımız çalışmalarımızın ne kadar anlamlı olduğunu ve ne kadar başarılı olduğumuzu anlatmaya gerek yok, Başımızı kaldırıp bu binaya baktığımızda yaptığımız hizmetleri anlatmaya tek başına yetiyor. Dodurga belediye başkanımızı yapmış olduğu hizmetler ve çalışmalardan dolayı bir kerede sizlerin huzurunda kutluyorum" dedi.

AK Parti 1.sıra Milletvekili adayı Salim Uslu ise davetlilere teşekkürlerini sunarak, deniz yıldızlarını kurtarmaya çalışan adamın hikayesi ile konuşmasına başladı. Uslu, şunları dile getirdi:

"Evet sorunlarımız ve sorun stoklarımız ağır ama insana ait her sorunu, insana dair her beklentiyi, her ihtiyacı çözmek, tıpkı deniz yıldızlarını kurtarmak gibi bir duyarlılıkla yapılıyor olma ki; insana hizmet etmek konusunda, insanı mutlu etmek konusunda sorumlu bir yurttaş gibi davranmış olalım. Ben bu fabrikayı buraya kurmakta emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum."

Uslu'nun konuşmasının ardından Hattuşa halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular ve dualarla kurban kesildi. Daha sonra fabrikanın açılış kurdelesi kesilerek açılış gerçekleştirildi ve fabrikanın üretim yapılan bölümünde incelemelerde bulunuldu.

DODURGA'DA TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI
DODURGA'DA TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI
DODURGA'DA TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI
DODURGA'DA TEKSTİL FABRİKASI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 18:02:04
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 18:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?