7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Avrasya Sirki'ne büyük ilgi

Tiyatro sanatçısı Servet Yalçın tarafından 2 yıl önce gezici bir aile sirki olarak kurulan Avrasya Sirki, şu anda kamyonları, karavanları ve farklı milliyetlerden 65 kişilik kadrosuyla dünya standartlarında ve Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olma özelliğini taşıyor. Sirkte uçan trapezciler, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, cambazlar, lastik kızlar, yüksek hava gösterileri, kılıç yutanlar, ateşbazlar, 80 kiloluk dev piton yılanları, eğitimli köpekler ve eğlenceli şovlar yer alıyor. 

Dün akşam yapılan ilk gösteriye, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Vali Yardımcısı Murat Soylu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ertekin ve çok sayıda izleyici katıldı. Çocuklar kadar yetişkinlerin de zevkle ve ilgiyle izlediği sirkte; akrobasi ve denge gösterileri kadar eğitimli hayvanların, ateşbazların ve palyaçoların gösterileri küçük izleyicilerden bol bol alkış aldı. Yaklaşık 2 saat süren gösteriler, bugün ve Pazar günü saat 18.00 ve 21.00'de başlayacak. 

Türk sanatçıların yanı sıra Gürcü, Kafkas, Ukrayna, Rus ve Bulgar sanatçıların yer aldığı Avrasya Sirki'nin ilk gösterisini izlemek isteyen vatandaşlar, çadır önünde bulunan bilet gişesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Trapezcilerin gösterileriyle başlayan sirkte, lastik kız, akrobatlar, palyaçolar ve köpek şovuyla neşeli anlar yaşayan vatandaşlar, dev pitonun sahne almasıyla biraz korktu. Avrasya sirki, ateş ve kılıç yutan adamın gösterisiyle sona erdi. 

Diğer taraftan Uluslararası Avrasya Sirki'nin Çorum'da gerçekleştirdiği ilk gösterisinde üzücü bir kaza yaşandı. Denge gösterisi yapan Bulgar asıllı bayan akrobat İhimi Filkotacho (19), gösterisinin son bölümünde ayağına bağladığı ip bilekliğin kopması sonucunda yaklaşık 7-8 metre yükseklikten yere düştü. Boynunun üzerine düşen genç akrobat görevliler tarafından Çorum Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tomografisi çekilen genç akrobatın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 16:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil koyun IP: 84.44.8.xxx Tarih : 13.08.2006 08:51:23
çorum adına geçmiş olsun diyorum.hayati tehlikesi olmadığı için çok sevindim hayatta başarılar dilerim arkadaşlara...