5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Avustralya Büyükelçisi Calligaris Çorum'da

Avusturalya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris Çorum'da tarihi ve turistik yerleri geziyor.
Sabah saatlerinde Çorum'a gelen Büyükelçi Dr. Marius Calligaris ilk olarak Çorum Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni gezdi. Daha sonra Çorum Valiliği'ni ziyaret eden Calligaris, Çorum'un dünya medeniyetlerin başkenti olduğunu belirterek, bu medeniyetin beşiği olan Çorum'u görmek ve tanımak için geldiğini söyledi.
Valilikte kısa bir açıklama yapan Büyükelçi Dr. Marius Calligaris, "Ben Boğazkale'ye 3 defa geldim, Çorum'a ise ilk defa geliyorum. Ancak ben Hitit Uygarlığı'na başkentlik yapmış olan Hattuşa'ya doyamadım 4. defa ziyaret edeceğim. Türkiye büyük bir kültür ve medeniyet merkezinin üzerinde oturuyor, bunu iyi değerlendirin. Dünya mirası olan medeniyetlere sahip çıkın" şeklinde konuştu.
Çorum Valisi Erhan Tanju, Avusturalya Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris'a Çorum'un tarihi ve turistik yerlerini gösteren afişler ile Çorum'u tanıtıcı broşür ve Çorum Yıllığı kitabını hediye etti. Avusturalya Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris Valilik ziyaretinin ardından Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı ziyaret ederek Çorum hakkında geniş bilgi aldı.
Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum'un dünya medeniyetlerinin merkezi olduğunu belirterek, 5 bin yıldan bu tarafa Çorum'da medeniyetler huzur bir ortam içerisinde yaşadıklarını ifade ederek, bu geleneği gümüzdede devam ettirdiklerini ve Çorum halkı olark tüm dünya insanlarını kucaklayan bir anlayış içerisinde olduklarını söyledi.
Avusturalya Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris'e Çorum'u gittiği her yerde anlatmasını isteyen Başkan Turan Atlamaz, "Medeneyitler şehri Çorum'u dostlarınıza iyi anlatın onlarda buraları görsünler" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Dr. Marius Calligaris'e bakır kap içerisinde Çorum leblebisi hediye etti.
Avusturalya Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris son olarak Emniyet Müdürü İsmail Kahraman'ı ziyaret ederek bir süre sohbet ettikten sonra Boğazkale Hattuşa'ya geçerek buraları gezecek. Diğer taraftan, ziyaret süresince Avusturalya Büyükelçisi Dr. Marius Calligaris'in tercümanlığını yapan Meral Şen, büyükelçinin Çorum gezisinden oldukça etkilendiğini belirterek, çok kısa bir süre sonra tekrar Çorum'a geleceklerini ifade etti.
ÇORUM - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 17:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?