5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Ayağıbüyük'te renkli festival

SUNGURLU`DA RENKLİ ÜZÜM FESTİVALİ

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Ayağı Büyük köyünde Üzüm Festivali yapıldı. Bu yıl 3.'sü düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Ayağı Büyük Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen festivale Sungurlu Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Haber İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ayağı Büyük Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Kuzulok, bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen üzüm festivalini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından en güzel üzümün belirlenmesi amacıyla düzenlenen üzüm yarışmasına geçildi. 25 üzüm üreticisinin katıldığı yarışmada jüri üyeliğini Ziraat Mühendisi Ömer Karaçaylı yaptı. Büyük çekişmelere sahne olan üzüm yarışması sonunda Köy Muhtarı Şenol Kürkaya birinci, Hüseyin Kubaroğlu isimli üretici ikinci ve Hasan Demirbaş ise üçüncü oldu. Dereceye giren üzüm üreticilerine gübre ve ilaç hediye edildi. Festival Türk halk müziği sanatçısı Nuran Tansel ve Songül'ün sahne almasının ardından sona erdi.

SUNGURLU`DA RENKLİ ÜZÜM FESTİVALİ
SUNGURLU`DA RENKLİ ÜZÜM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 17:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?