9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Aydın ailesinin dramı

Kırıkkale'de, geçirdiği mide ameliyatı sonrası çalışamadığı için kira borcunu ödeyemeyen ve ev sahibi tarafından evden çıkarılan 2 çocuk babası Kamber Aydın, Çorum'da sığındıkları kayınbabasının evinde yaşam mücadelesi veriyor. 

Kırıkkale'de garsonluk yapan Kamber Aydın, bir süre sonra rahatsızlandı. Hastanede iki defa mide ameliyatı olan ve midesinin tamamı alınan Kamber Aydın, çalışamaz hale geldi. 4 ay kira ödeyemeyen Aydın ailesi, ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Hastalığı nedeniyle çalışamayan Aydın, son çare olarak eşi Mercan, çocukları Necla ve Burak ile Çorum'daki kayınbabasının evine gitti. 

Buharaevler Mahallesi Kuruçay köyü yolu üzerindeki 2 odalı harabe evde 2 oğlu, 2 gelini ve 4 torunuyla yaşam mücadelesi veren
kayınbabası Selahatin Ülger'in evine geldi. Nüfusu 12'ye çıkan ve oturacak yer bile olmayan eve Kırıkkale'den getirdiği eşyaları sığdıramayan Aydın ailesi, eşyalarını evin önüne bırakmak zorunda kaldı. Tek isteğinin eşi ve çocuklarıyla birlikte başını sokabilecekleri bir ev olduğunu söyleyen Kamber Aydın, "Ben Çorum'da tuğla ocaklarında çalışıyordum. Daha sonra Kırıkkale'ye gittim orada garsonluk yapmaya başladım, yaşantımı düzgün şekilde sürdürürken, amansız bir hastalığa yakalanarak midemi ameliyatla aldırmak zorunda kaldım ve bundan sonra tüm yaşantım alt üst oldu. Ameliyat nedeni ile çalışamaz hale geldim ve elektrik, su, bakkal borcumun yanı sıra evimin kirasında ödeyemedim. 4 aydır kirayı ödeyemediğimden ev sahibi bizi eşyalarımızla birlikte dışarıya attı. Bütün çareleri denedim çalmadık kapı bırakmadım, ancak yetkililerden hiçbir sonuç alamadım. Okula giden 2 çocuğumla ortada kalmam nedeniyle Çorum'a gelmek zorunda kaldım. Burada da kayınbabamın evinde yer olmaması nedeniyle ortada kaldık" diye konuştu. 

Yetkililerden yardım isteyen Aydın, "Beni 2 çocuğumla sokakta bırakmayın. Sizden tek isteğim başımı sokacak, çocuklarımı soğuktan ve yağmurdan koruyacak bir eve yerleştirilmem. Bana yardım edin, her gün eşim ve çocuklarımın boynu bükük çaresizlik içinde durmalarına dayanamıyorum" dedi. 

Eşinin ameliyat sonrası işsiz kalması nedeniyle sokakta kalan ve babasını yanına sığınmak zorunda kalan Mercan Aydın ise, "Çocuklarım boynu bükük ortada kaldı. Aç duralım ancak başımızı sokacak bir evimizin olması yeter. 2 çocuğum okula gidiyordu şimdi ise kalacak bir yerimizin olmaması nedeni ile okulu bırakmak zorunda kaldılar. Yetkililere sesleniyorum, ne olur bize sahip çıkın bizi gözlü yaşlı çocuklarımı ise boynu bükük bırakmayın" diyerek gözyaşı döktü. 

Okula giderken bir anda evsiz kalan ve okulunu bırakmak zorunda kalan 7 yaşındaki Necla ise tek isteğinin babasının yeniden sağlına kavuşması olduğunu söyleyerek, "Ben bir şey istemiyorum. Babam sağlığına kavuşsun yeter. Babam iyi olduğunda bize kalacak ev bulur, ancak şimdi babam çalışamıyor ve biz evsiz kaldık. Ben 2 haftadadır okula gidemiyorum. Yetkililerden tek isteğim babamın sağlığına kavuşması için ona yardım edilmesi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 10:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bay_dr IP: 88.230.249.xxx Tarih : 28.05.2007 11:39:31
Hükümet nerde nerde yetkililer,avrupa birliğine bunlarlamı gireceksiniz.Güldürmeyin adamı çocukların eğitimi için sayın il milli eğitim müdürü sayın valim nerdesiniz!!!!!