3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ayrıldığı eşini valiliğe şikayet etti

Çorum’da, 4 yıl önce boşandığı eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ifade eden Namık Dişli adlı şahıs, durumu Valiliğe bildirerek şikayetçi oldu. Valilik Halk Günü Toplantısı’na katılan Namık Dişli, 4 aydır çocuklarını görmediğini belirterek yardım talebinde bulundu.

Yavruturna Mahallesi’nde oturduğunu, 2001 yılında eşinden boşandığını kaydeden Dişli, "6 ve 12 yaşlarında 2 çocuğum var. Mahkeme kararı olmasına rağmen eski eşim çocuklarımı bana göstermiyor" dedi.

Eşinin isteği üzerine anlaşmalı olarak çocuklarının vekaletini kendisine bıraktığını, ancak eski karısının kendisini aldattığını belirten Dişli, "Eşimle anlaşmıştık, ben nafaka verecektim, o da birlikte yapmış olduğumuz borçlara ortak olacak, birlikte ödeyecektik, ancak ben 250 milyon lira nafaka ödüyorum, eski eşim tüm borçları da bana yıktı ve çocuklarımı mahkeme kararı olmasına rağmen 4 aydır bana göstermiyor. Her yola başvurdum çocuklarımı göremiyorum, Polise müracaat ediyorum, beni savcılığa gönderiyor, yardım edin sayın Valim" diye konuştu.

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Mehmet Usta ise, mahkeme kararlarına müdahale etme gibi bir sorumluluklarının olmadığını belirterek, Namık Dişli’ye vekalet iptal davası açmasını önerdi. Usta, meselenin çözüm yerinin Valilik değil, adli merciler olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:33:04
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 12:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?