5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Babaoğlu Şenlikleri bitti

BABAOĞLU ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan anayasa değişikliğinin Türkiye'de sivilleşmeyi, daha özgür bir toplum yapısını, bireysel ve kurumsal özgürlükleri, katılımcılığı ve nihayet Türkiye'nin gerçek anlamda hukuk devleti olmasının önündeki engelleri tek tek kaldıracak bir değişiklik olduğunu söyledi.

Merkez Babaoğlu Köyünde düzenlenen şenliğe katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada yaptığı konuşmada 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandum seçimlerine destek istedi.

Türkiye'nin yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanması ile eline, ayağına ve özgürlüğüne vurulan prangaları kıracağını belirten Külcü, "Türk milleti artık, özgürlüklerini ve hür iradelerini kullanacağı 12 Eylül referandum seçimlerini iyi analiz etmeli. Milletin geleceğinin bu seçimlere bağlı olduğunu unutmamalı" dedi.

Referandum sürecinin başladığını anımsatan Başkan Külcü, 12 Eylül Anayasası'nın en kapsamlı değişikliğini AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiğini ifade ederek, ''30 yıl geçti aradan, her iktidar döneminde bu anayasanın değişmesi gerektiği, daha fazla demokratikleşmesi, daha fazla insan haklarına, daha fazla hukukun üstünlüğüne ihtiyacı olduğu hep söylendi. Ama bunlar lafta kaldı. Hiçbir koalisyon döneminde veya tek parti iktidarı döneminde dahi böyle bir kapsamlı değişiklik göze alınmadı. Demokrasimizin daha da genişlemesi, yargının daha iyi işlemesi, üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü, HSYK, Anayasa Mahkemesi, Danıştay'ın daha hukuki bir ortam sağlanması verilecek kararların daha vicdani olması için 12 Eylül 2010 Referandum da 'evet' diyelim" dedi.

Şenlikte AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan'da yaptığı konuşmada referandum seçimlerinde vatandaşlardan evet demeleri için destek istedi.

Türkiye'nin artık daha özgür ve demokratik bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Ahmet Sami Ceylan, "Türkiye yapılacak referandum seçimlerinde kendi geleceğini oyluyor. Karanlıktan kurtulup aydınlık bir Türkiye için referandum seçimlerinde 'Evet' diyelim. Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Babaoğlu Köyü Derneği ile Köy Muhtarlığı tarafından bu yıl 4'üncüsü organize edilen geleneksel Babaoğlu Köyü Şenliklerine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ahmet Özler, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan'a yaptıkları katkı ve destekten dolayı köy derneği tarafından teşekkür plaketi verildi.

Babaoğlu Köyü Şenliklerinde Karakucak güreşlerinin yanı sıra türkülerin sevilen sesi Azer Bülbül ile oyun havalarının vazgeçilmez ismi Ankaralı Turgut ile yerel sanatçı Beste sahne aldı. Şenlikte ayrıca yoğurt yeme, yumurta taşıma, yumurta üfleme, halat çekme, çuvalla yürüme, sandalye kapma ve amatör ses yarışmaları yapıldı.

BABAOĞLU ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
BABAOĞLU ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 19:50:04
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 23:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?