3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Badminton heyecanı başlıyor

17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası, Çorum Belediyesi sponsorluğunda 5 Haziran'da başlayacak.

5-7 Haziran tarihleri arasında Çorum Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak 17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'na 70'in üzerinde kulüp ve 200'ü aşkın sporcunun katılması bekleniyor.

Çorum Belediyesi'nin şampiyonaya sponsorluğu karşılığında Badminton Federasyonu tarafından Çorum'daki 100 okula toplam bin badminton raketi, 100 kutu badminton topu, 100 takım dikme, 100 file, 100 eğitim kitapçığı ve 100 eğitim CD'si dağıtılacağı belirtildi.

Çorum Belediyesi adına 100 okulun beden eğitimi öğretmenlerine 'Badminton Antrenörlük Eğitim Semineri' verileceği açıklanırken, şampiyonada seyirci ve öğrencilere bin adet promosyon badminton raketi ve topunun dağıtılacağı bildirildi.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 17 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'na sponsorluk yapan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a teşekkür ederek, "Başkanımız sayesinde Çorum'daki 100 okulumuzda 2 bin öğrencimiz internet cafelerden ve sanal alemden kurtarılacak, sağlıklı bir toplumun yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Böylece 100 okuldaki öğrencilerimiz badmintona başlayacak, yıl boyu da bu okullarda badminton spor okulları devam edecektir" dedi.
Özmekik, federasyonlarının faaliyetlerine sponsorluk yapacak belediyelere çağrıda bulunarak, "Gelsinler bize sponsorluk yapsınlar, biz de onların belediye sınırları içerisinde yer alan bütün okullarına badminton malzemesi dağıtımını yapalım. Beden eğitimi öğretmenlerine ve sporculara badminton eğitimi verelim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 13:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?