2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Bakan Günay geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay '27. Müzeler Haftası' ve Çorum Müzesi'nin Etnografya Bölümü açılışı için yarın Çorum'a gelecek.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yarın saat 08.30'da Ankara'dan karayolu ile Çorum'a hareket edeceği bildirildi. Bakan Günay saat 10.00'da Sungurlu Mavi Ocak Tesisleri önünde karşılanacak.

Çorum Valisi Mustafa Toprak başta olmak üzere diğer yetkililerle birlikte buradan Boğazkale'ye gidecek olan Bakan Günay'ın Yazılıkaya'da restore edilen tarihi Yazılıkaya yolu ve açık hava tapınağının rölyeflerinin korunması için yapılan korkulukların açılışını yapacak.

Boğazkale'den Alacahöyük'e geçerek Kral Mezarları'ndaki restorasyon çalışmalarını başlatacak olan Bakan Ertuğrul Günay, saat 12.00'de Çorum Müzesi önünde düzenlenecek olan 27. Müzeler Haftası açılış programına katılacak.

Çorum Müzesi'nde oluşturulan Etnografya Salonu ve bakır sanatçısı Hasan Tuluk'un 'Bakır El Sanatları Sergisi' ile 'Geçmişten Günümüze Çorum Müzesi' konulu fotoğraf sergisinin açılışını da yapacak olan Bakan Günay öğle yemeğinin ardından saat 14.30'da Çorum'dan ayrılarak Samsun'a hareket edecek.

27. MÜZELER HAFTASI BAŞLIYOR
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile ülke genelinde kutlanacak olan 27. Müzeler Haftası'nın açılışının Çorum'da yapılacağını kaydetti.

Müzeler Haftası'nın Çorum'da da 18-24 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten ve haftanın açılışının yarın saat 12.00'de Bakan Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla yapılacağını hatırlatan Vali Toprak, Bakanlık izni ile Çorum Müzesi'nin 19 Mayıs günü 23.00'e kadar açık ve ücretsiz olacağını, ayrıca bir de konser düzenleneceğini ifade etti.

'Müzeciliğin Tarihçesi, Cumhuriyet Döneminde Müzecilik, Eski Eser Kaçakçılığı ve Tahribatın Önlenmesi' gibi konular üzerine 23 Mayıs günü saat 14.00'de bir konferans düzenleneceğini söyleyen Vali Mustafa Toprak, hafta kapsamında yarın müze ve ören yerlerinde ücret alınmayacağını, 22 Mayıs'ta ise saat 17.00'de Müze bahçesinde Hop Hop Gitar Kulübü'nün konser vereceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 14:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?