8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Banka soygunun yankıları sürüyor

Çorum'un Osmancık İlçesi'ndeki bir bankadan, memurun dalgınlığından yararlanarak 7 bin YTL'yi alıp kaçan soyguncu, banka güvenlik görevlisi ve ilçe esnafı tarafından kısa sürede yakalandı. Yakalanan soyguncunun üzerinden 3 ayrı kişi adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Osmancık İlçesi'nde bir bankanın şubesine müşteri gibi giren kimliği belirlenemeyen kişi, görevli memur işlem yaparken masanın üzerinde bulunan 7 bin YTL'yi alarak kaçtı. Memurun durumu fark etmesi üzerine, bankanın güvenlik görevlisi Mustafa Pehlivanoğlu ile banka çalışanı Erdinç Mut, soyguncunun peşine düştü. Cadde üzerindeki esnafın da peşine düştüğü zanlı, 7 bin YTL'yi yere atarak kaçmaya devam etti. Kısa süren kovalamacanın ardından zanlı yakalandı. 

Olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen soyguncunun üzerinden sahte olduğu tespit edilen Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı "İlhan Ahmet" adına düzenlenmiş kimlik, "Fahrettin Deniz" adına düzenlenmiş sürücü belgesiyle Mardin Mazıdağ nüfusuna kayıtlı Ömer Danış adına düzenlenmiş kimlik bulundu. Polis tarafından bankanın güvenlik kamerası incelemeye alınırken olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 18:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin IP: 85.98.161.xxx Tarih : 12.07.2006 13:47:23
Hemşehrilerimi kutluyorum.Sanığın yakalanması sırasında vatandaşlık bilincinin gelişmiş olduğunu göstermişlerdir.Televizyonlarda izliyoruz kuyumcuyu soyan insanı görüpte telefon açmayan vatandaşlarımız var.Oysa Hemşehrilerim sanığı suç üstü yakalamışlar tebrik ediyorum.Bu gibi durumlarda polise işi bırakmamak lazım, anayasa ve kanunların vermiş olduğu yetki ile en azından suç üstü hallerinde yakalama yetkilerini vatandaşlar kullansınlar. Selamlar