2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Bankadaki paraları için öldürüldü

Parası için öldürdükleri emekli bekçi Hasan Yıldırım’ın bankadaki paralarını almak için bir
benzerini kullandıkları öğrenilen cinayet zanlıları, adli makamlara sevk edildi.

Yıldırım’ın 4-5 yıldır evine sürekli gidip gelen bir tanıdığı tarafından kurulan plan sonucunda evlenmek için bayan gösterileceği şeklinde kandırılarak evinden alındığı daha sonra da iple boğularak öldürüldüğü öğrenildi.

EMEKLİ BEKÇİ PARASI İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Deliler Köyü Bağlar Mevkii’nde bir süre önce yabani hayvanlar tarafından bir kısmı yenmiş olarak bulunan erkek cesedinin 4 ay kadar önce ortadan kaybolan Ankara Emniyeti’nden Emekli Bekçi Hasan Yıldırım olduğu belirlendi.

Hasan Yıldırım hakkında jandarma tarafından yapılan araştırmada çevresinde sürekli 330 bin YTL parası bulunduğu ve kendisinin dul olması nedeniyle evlenmek istediğini ifade ettiği öğrenilirken, Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan kararla il genelindeki tüm resmi ve özel bankalardan Hasan Yıldırım’a ait hesap hareketleri incelendi.

Yapılan inceleme sonucunda bir banka şubesinde Hasan Yıldırım’a ait 121 bin lira para bulunduğu ve bu paranın 50 bin liralık kısmının Merzifon ilçesinden çekilmek istendiği bilgisine ulaşıldı. Bankadan işlemi yapan kişiye ait nüfus fotokopisinin alındığında kimlik bilgilerinin Hasan Yıldırım’a fotoğrafın ise suç kaydı bulunan K.V isimli kişiye ait olduğu tespit edildi ve K.V. yakalandı. Şahsın alınan ifadesinde; H.Y.'ye ait kimlik üzerindeki fotoğrafın kendisine ait olduğunu, daha önceden tanıdığı S.S. ve S.S. tarafından kendisine nüfus cüzdan fotoğrafının değiştirilerek yaşının ve eşkalinin H.Y.ye benzemesi nedeniyle H.Y.'ye ait hesaptan para çekmesi teklifinin yapıldığı, maddi durumunun iyi olmaması nedeni ile teklifi kabul ettiğini ve bu şahıslar dışında yanlarında açık kimliğini bilmediği bir şahsın daha olduğunu beyan ettiği öğrenildi. C.Savcısının talimatı ile S.S. ve S.S. tespit edilen adreslerinde yakalandı ve alınan ifadelerinde kimliği tespit edilemeyen şahsın F.A. olduğu ayrıca F.A. ile birlikte N.Ö. isimli şahsın da bulunduğu tespit edilerek yakalandı. Çorum İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada N.Ö.'nin alınan ifadesinde, Hasan Yıldırım’ı 4-5 yıldır tanıdığı ve zaman zaman evine gittiğini, 18 Temmuz 2008 günü Yıldırım’ın evine gittiği sırada, daha önceden yerini bildiği Hasan Yıldırım’a ait küçük el çantasını bilgisi dışında evden aldığını, çanta içerisinde nüfus cüzdanı ve banka cüzdanı bulduğunu, bunun üzerine F.A.'ya banka cüzdanını gösterdiği ve bu şahısla birlikte Hasan Yıldırım’ı öldürme planı yaptıklarını beyan ettiği dile getirildi.

Yapılan plan gereği 21 Temmuz 2008 günü N.Ö. isimli şahsın Yıldırım’ı telefonla arayarak kendisi ile evlenmek isteyen ve şu anda tarlada günlükçü olarak çalışan bir bayan bulunduğunu, tarla kenarına giderek bayanı görebileceklerini, bayanın da kendisini görebileceğini ifade ettiği daha sonra da şahısların Hasan Yıldırım’ı da alarak kendisine ait araçla Deliler Köyü istikametine yola çıktıkları, plan gereği yol güzergâhında bekleyen F.A.'yı da alarak Deliler köyü Bağlar mevkiine gittikleri, Bağlar mevkiine geldikleri esnada şoför mahallinin arkasındaki yolcu koltuğunda oturan N.Ö.'nün cebinde getirdiği iple arka taraftan boynuna dolayarak boğmak suretiyle Hasan Yıldırım’ı öldürdüğünün ifade edildiği açıklamada, cesedin aracın bagajına yerleştirilerek saklandığı olay bölgesinde havanın kararmasının ardından da F.A. ile N.Ö. tarafından olay mahalline yakın bir bölgede tarla kenarına gömdüklerinin tespit edildiği belirtildi. Yapılan operasyonlar neticesinde; olayın faalleri N.Ö., F.A., S.S., K.V. ve S.S. isimli şahısların maddi çıkar sağlamak maksadıyla suçu işledikleri tespit edilirken şahıslar icra edilen eş zamanlı operasyonlarda yakalandı. Öldürme olayının failleri olan 5 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Çorumhaber.net
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:55:04
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 10:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?