3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Baraj bölgenin havasını değiştirdi

Kızılırmak Nehri üzerinde Çorum'un İskilip ve Oğuzlar ilçesi arasında bulunan vadiye yapılan Obruk Barajı su tutulmasının ardından adeta bölgenin çehresini değiştirdi.


32 kilometre uzunluğunda bulunan baraj, görünüşüyle adeta İstanbul Boğazı'nı hatırlatırken, Oğuzlarlı müteşebbisler şimdiden Obruk Barajı çevresinde tesis kurmaya başladı.


Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, baraj ilk yapılmaya başladığında cevizlik ve tarım arazilerinin kamulaştırılması nedeniyle vatandaşların aşırı göç yaptığını belirterek, "Ancak şu anda ise baraja su tutulmasıyla birlikte bölgede yeni iş alanları oluştu ve doğal bir turizm cenneti haline geldi. Bölgede ciddi projeler hazırlıyoruz, turizm ve ekonomi alanında ciddi girdiler sağlanacağına inanıyorum. Burası bölgenin Dubai'si olacak. Baraj alanında mesire alanları ve turizm yerlerinin yanı sıra su sporlarının da yapılacağı eşsiz bir bölge olacak" diye konuştu.

BARAJ MANZARALI TESİS
Obruk Barajı'nın dolmasının ardından oluşan doğa güzelliğini fırsat bilen Oğuzlarlı müteşebbisler harekete geçerek baraj manzaralı tesis yaptılar.


İsa Ayan, Emir Yunus Basmacı isimli iki genç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile Oğuzlar yolunun kenarında Obruk Barajı'na 50 metre mesafede baraj manzaralı muhteşem bir tesis kurdular.


'Fast-Food' tarzı satış yapmayı hedefleyen İsa Ayan ile Emir Yunus Basmacı, "Doğal güzelliği vatandaşlarla buluşturmak istedik ve böyle bir tesis yaptık, muhteşem bir manzarası var. Obruk Barajı bölgenin kaderini değiştirecektir" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
corumlu IP: 85.0.41.xxx Tarih : 13.09.2008 23:57:28

yakisir be abi yapin en azindan geldimizde takiliriz selamlar isvicredenn