3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Bardakoğlu'nu duygulandıran hediye

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na, Çorum’a gelişinde, 1963 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi’ne yazılırken verdiği fotoğrafı hediye edildi.

Din hizmetlerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı için Çorum’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na, Çorum İl Müftülüğü ve Türk Diyanet-Sen Çorum Şubesi tarafından İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmına yazılırken okula verdiği resmi büyütülerek kendisine hediye edildi.

İl Müftüsü Dursun Kaplan, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun 1963 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi’nin 4 yıllık orta kısmından mezun olduğunu belirterek, günün anısına Bardakoğlu’na ortaokul resmini hediye etti. Devlet Tiyatro Salonu’nda Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ’Çorum’da Din Hizmetleri Eğitimi’ konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan İl müftüsü Dursun Kaplan, Çorum’da vatandaşların dini bilgileri almak ve ibadetlerini yapabilmeleri için müftülük olarak yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Çorum’da bulunan 23 caminin tamamında tadilat yaptıklarını ve hoş bir görüntüye kavuşturduklarını söyledi.

Vatandaşların Dini konularındaki tüm sorularını yanıtlamak amacıyla büro oluşturduklarını ve vatandaşların soru ve taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Dursun Kaplan, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm talimatlarını uygularken, vatandaşlarımızın da doğru elden bilgi almasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslamiyet’in doğru anlaşılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, dinin insanoğlunun vazgeçemeyeceği ihtiyaç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bardakoğlu, "Yüce dinimizi doğru anlama konusuna çok önem veriyoruz. Din insanoğlunun ve toplumun vazgeçemediği ihtiyaçtır. Dinimizi biz doğru anlamak ve din hakkında tevekkülümüzü derinleştirmek ve sevgi ve birliği paylaşmak zorundayız. Eğitim kurumlarımız ise bunun en önemli merkezi ve aracı durumundadır. Türkiye’nin değişik merkezlerinde eğitim merkezlerimiz var" dedi.

İslam dinin ayrımcılığa karşı olduğunu ifade eden Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 81 yıldır birlik berberlik içinde ayrım yapmadan vatandaşlara din eğitimlerini düzgün alabilmeleri ve halkın ibadetlerini ehil kişilerin ellerinde öğrenmeleri için çalıştıklarını kaydetti. Toplumun huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "Başkanlık olarak tüm illerdeki tek dileğimiz vatandaşların huzur ve mutluluk içeresinde dinlerini en iyi şekilde yaşamalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum Valisi Hüseyin Poroy tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na bakır işlemeli ibrik ve leğen hediye etti. Bardakoğlu daha sonra basına kapalı olarak yapılan Diyanet İşlerinde görevli personelle din hizmetlerini değerlendirme toplantısına katıldı.

Diğer taraftan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ’Papa’nın cenazesine katılacak mısınız?’ sorusuna, Vatikan’a taziye mesajı gönderdiğini açıklayarak cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:33:13
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 21:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali erdoğan IP: 81.213.232.xxx Tarih : 26.04.2005 12:06:07
diyanetin bu tip geziler ve ziyaretler yapması güzedir.diyaneti bazı konularda eleştirmek istiyorum.türkiyedeki camilerin yapımı ve onarımında sürekli temizlik ve bakımında neden diyanetin bir yardımı olmuyor,diğer kurumlarda bütün dairelerine bütün ihtiyaçlarını mesela bilgisayar,fotokopi makinası,yazıcılar,kırtasiye,diğer kurumlarda ADSL sistemini kendi kurumu gönderirken neden bu v.b ihtiyaçlarını maaşı zaten düşük olan kendi personelinden,İMAMLARDAN para toplayarak bu ihtiyaçlarını gideriyor.M.E.B köy okullarına varıncaya kadar bilgisayar,yazıcıyı,okuyucuyu,v.b donanımları gönderiyorda neden diyanet teknoloji konusunda bizi en geride bırakıyor.teşekkürler.