7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Başhekim'den KKKA açıklaması

Çorum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan kanamalı bir hastadan kan alınırken enjektörden kazaen hastalık mikrobu bulaşan bir hemşire hayatını kaybederken, Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Erdal Orhanoğlu, Türkiye'nin KKKA hastalığı konusunda ciddi tehdit altında olduğunu söyledi. 

Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Erdal Orhanoğlu, yaşanan talihsiz olayla ilgili soruşturma yapıldığını söyledi. Nazlı hemşirenin vefatının hastane personelini ve kendilerini çok üzdüğünü belirten Başhekim Orhanoğlu, Mart ayında göreve başlayan Nazlı Yazıcı'nın ölümü ile ilgili Başhekim Muavini'ni görevlendirerek soruşturma başlattıklarını, hazırlanan soruşturma raporunu Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiklerini ifade etti. Erdal Orhanoğlu, "Bu tip olay olduğunda kurum olarak kendi içimizde soruşturma yapıyoruz. Burada amaç birini suçlamak değil, olayın doğruluğunu ortaya çıkarmaktır. KKKA virüsü bulunan bir hastaya müdahale eden M.Ç. adlı hemşirenin enjektörle kazaen ve yanlışlıkla Nazlı hemşirenin kolunu çizdiği iddiası var" diye konuştu. 

KKKA hastalığı konusunda aylardır hastane doktor, hemşire ve refakatçileri kontrol altında tuttuklarını belirten Orhanoğlu, "Aylardır tüm hastane personelinin kan kontrollerini sürekli yaptırıyoruz. Refakatçilere dahi eğitim veriyoruz. Çorum Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde aylar öncesinden çok ciddi tedbirler alındı. Bu konuda en sağlam, en güvenilir hastaneler arasındayız. Ancak KKKA hastalığı konusunda Türkiye tehdit altında. Hiçbir çaresi yok. Yakalandığın zaman ölüm ihtimali yüksek. KKKA aşısının geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Nazlı hemşirenin polis memuru olan eşi Hasbi Yazıcı'nın 'Olaydan başhekim haberdar edilmemiş' şeklindeki iddiasına da cevap veren Başhekim Erdal Orhanoğlu, "Haber verilmemiş diye bir şey yok. Olay yaşandıktan hemen sonra nöbetçi uzman doktor arkadaşlar, gereken tüm tetkik ve tahlilleri yapmış. Gereken tedbirler alınmış" dedi. 

Bu arada, KKKA virüsü taşıyan hastadan kan alırken yanlışlıkla mesai arkadaşı Nazlı Yazıcı'ya bu virüsü bulaştırdığı iddia edilen hemşire M.Ç.'nin, izninin 17 Temmuz Pazartesi günü sona ereceği öğrenildi. M.Ç.'nin ölüm haberinin ardından son derece bitkin ve üzgün olduğu ve iznini de uzatabileceği kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 23:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?