3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Başkan Karacif'in 4 yıllık icraatları

Çorum'un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Karacif, ''İnsan merkezli, adalet eksenli hizmet ilkelerimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Göreve geldiği 4 yılı değerlendirmesini İHA'ya yapan Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, 'Halka Hizmet Hakka Hizmettir' anlayışıyla yola çıktıklarını ifade ederek, ''Yaptığımız çalışmalar halkımızın daha iyi hizmet alabilmesinin sevdasıdır. Bizler hizmet konusunda özveriyle, gece gündüz demeden büyük çaba gösterirken saygıdeğer halkımızın da yanımızda yer alarak destek olmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

İmar İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları neticesinde mahallelerde yeni yol açma ve yol genişletme işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirten Karacif, "İlçemizin Hacettepe Mahallesi, Gürpınar Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi'nde 3194/2981 sayılı kanuna göre arsa ve arazi düzenlemesi 18. madde uygulaması yapılmaktadır. Yapılan arsa ve arazi düzenlemesiyle bu bölgelerdeki imar uygulamalarının tamamlanması sonucu gecekondu sorunu ve çarpık yapılaşma sorunu ortadan kalkacaktır. Ayrıca konut yapımına uygun sorunsuz arsalar üretilmiş olacaktır'' dedi.

TOKİ KONUTLARI TAMAMLANDI, 2. ETAP KONUTLAR SIRADA
Belediye Başkanı Ahmet Karacif, ilçede konut seferberliği başlattıklarını ve bu kapsamda hükümetin iller ve ilçelerde TOKİ ile başlattığı konutlardan Sungurlu ilçesine 260 konut yapıldığını ve konutların teslim edildiğini söyledi.
Ahmet Karacif, toplu konutların, şehrin batısında bulunan Akçakent Sitesi içerisindeki yaklaşık 36 dönümlük arsa üzerine inşa edildiğini ve ilk etapta tamamlanan 256 konutun 110 ve 126 metrekarelik olmak üzere yapıldığını, konutların, 3 oda 1 salon şeklinde en fazla 4 kat olarak inşa edildiğini kaydetti. Başkan Karacif, tamamlanan konutları ev sahiplerine teslim ettiklerini, ikinci etap konutlar için de çalışmaya başladıklarını ve şu ana kadar, 180 kişinin konutları almak amacıyla belediyeye müracaatta
bulunduğunu ifade etti.

İLÇEDE YOL VE KALDIRIMLAR YENİLENDİ
İlçede yol yapım ve kaldırım döşeme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Karacif, ''İlçemizin uygun alanlarında yapılan ağaçlandırma çalışmaları neticesinde çeşitli türlerde on binlerce fidan dikimi gerçekleştirilmiş olup çalışmalar halen devam etmektedir. Akçay Mahallesi Akçakent Toplu Konutları yolu üzerinde bulunan ve her sene sel taşkınlarına yol açan köprü yıkılarak yenisi yapılmıştır. İlçe merkezinde bulunan Ulu Camii ve Çarşıbaşı Camii tuvaletlerinin tadilatları yapılmış, halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuştur. İlçemizin eskimiş yolları yeniden elden geçirilerek asfaltlanmış, kaldırımlar ise parke taşlarıyla adeta oya gibi işlenmiştir'' diye konuştu.

Sungurlu Belediyesi'nin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin de imkanlar ölçüsünde sürdüğünü kaydeden Ahmet Karacif, "Belediye olarak öğrencilerimize yönelik eğitici ve öğretici tiyatro gösterileri, çevre ile ilgili konferanslar ve festival organizasyonları yapmaktayız. İlçemizde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerine her türlü maddi ve manevi destek sağlanmakta. Muharrem ayında aşure, Ramazan ayında ise muhtaç vatandaşlara yönelik günlük 5 bin ekmek ile 3 bin kişiye yemek dağıtımı organizesi
yapılmaktadır. Bedensel Engelliler İle Dayanışma Derneği Genel merkezi ile işbirliği içersinde ilçemizdeki engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temini edilmektedir" dedi.

ÖZELLEŞTİRME İLE BELEDİYENİN YÜKÜ HAFİFLEDİ
Özelleştirmeler ile belediyenin yükünü hafiflettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Karacif, "Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyemizin sırtında yük olan toplu taşıma hizmeti ve Belediye Halk Ekmek Fabrikamızı özelleştirdik. Mezbahanemizi kiraya vererek özelleştirdik. Bu sayede hem belediyemizin yükünü hafiflettik hem de gençlerimize iş istihdamı sağladık" dedi.

Türkiye'de üç yerde bulunan modern mezbahanenin ihaleye çıkarılarak açık artırma ile kiraya verildiğini belirten Ahmet Karacif. mezbahanede Avrupa standartlarında günlük 150 büyükbaş ve 450 küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını ve son sistem arıtma tesisine de sahip olan mezbahanenin devir teslimi ile ilçede kaliteli et satımının yapıldığını kaydetti.

PARKLAR, OYUN GRUPLARI İLE DONATILDI
Çocuk parklarının yapımına hız veren Sungurlu Belediye Başkanlığı, aynı zamanda da bakıma ihtiyaç duyulan parkları yenileme işlemlerine aralıksız olarak devam ediyor. Şehir parkı bünyesinde bulunan çocuk parkındaki oyuncaklar ihtiyaca cevap vermediği ve eskidiği için sökülerek yerlerine, Sungurlu Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul Bağcılar Belediyesi'nden getirilen Oyuncakistan Çocuk Oyuncak Grupları monte edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Karacif, "İlçemizin her mahallesine park yapma projemiz çerçevesinde çalışmalara başladık. Park olmayan mahallerimizde yeni park yapım çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar devam ederken mevcut parklarımızdaki çevre düzenleme ve oyuncak yenileme işlemlerine de başladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en güzel şekilde eğlenmeleri ve oynamalarını sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi.
Başkan Karacif, 1 yıl önce başladıkları doğalgaz döşeme işlemlerinin sürdüğünü ve abone işlemlerinin devam ettiğini belirterek, bugüne kadar 5 bin aboneye ulaşıldığını söyledi. İlçeye her türlü modern hizmeti getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Ahmet Karacif, ilçeye doğalgazın gelmesiyle birlikte hava kirliliğinin sona erdiğini ifade etti.

SPORA VE SPORCULARA TAM DESTEK
Sungurlu'da sporun tarihçesinin çok eskilere dayandığını ifade eden Başkan Karacif, "Eski adı Kilise (Su Arıza) olan eski motorhanede voleybol, futbol hatta cirit gibi sporlar yapılmıştır. İlçede futbol, güreş, voleybol ve boks dallarında faaliyet gösterilmiştir. Belediye olarak ilçemizde başarı gösteren tüm spor faaliyetlerine tam destek veriyoruz. İlçemizi temsil eden ve bizleri gururlandıran sporcularımızı desteklemek belediyemizin en büyük görevidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf sarıyaz IP: 88.255.31.xxx Tarih : 4.03.2008 08:11:24

Sayın karacif'in başarı dolu 4 yıllık hizmetini takdirle karşılıyorum.Herkes bu şekilde çalışsaydı sungurlu ihya olurdu bence.Yürü başkanım kim tutar seni.