5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Başkandan abonelik çağrısı

OSMANCIK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DOĞALGAZ ABONELİĞİ ÇAĞRISI

Çorum'un Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, ilçenin doğalgaza kavuşması için vatandaşlara abonelik çağrısında bulundu.

Osmancık'ın doğalgaza kavuşturulması için çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, ilçenin doğalgaza kavuşması için herkesin birlikte mücadele etmesi ve elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Yazıcı, "İlçemiz doğalgaz sürecinde psikolojik sınır olan bin abone sayısını aştı. Bu akşam aldığımız son istatistiğe göre abone sayımız bin 50 oldu. Sürecin ilk başında haftada 4 veya 5 kişi abone olurken son zamanlarda abone sayısı günde 20 ile 30 arasında artış göstermeye başladı. İlçe halkımıza desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yazıcı, ön abonelik sürecinin bir an önce tamamlanması için çalışmaların birlik ve beraberlik içinde gayretli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Belediyenin abonelik sürecini hızlandırmak için başlattığı uygulamaların olumlu sonuç verdiğini ve doğalgaza olan talebin arttığını anlatan Yazıcı, ön abonelik sürecinin bir an önce tamamlanması için ilçe halkından daha fazla duyarlılık ve gayret göstermelerini istedi.

Doğalgaz çalışmalarına kısa bir süre önce başlayan Alaca ilçesinin Osmancık'tan daha fazla abone sayısına ulaştığına dikkat çeken Yazıcı, Alaca ile yarışılması gerektiğini söyledi.

"Bizden 8 ay sonra çalışmalara başlayan Alaca Osmancık'tan önce doğalgazı kullanmaya başlarsa üzülürüz" diye konuşan Yazıcı; "Komşu ilçemiz Alaca, bizim 9 ayda ulaşamadığımız abone sayısına bir ayda ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Eğer Alaca, Osmancık'tan önce doğalgazı kullanmaya başlarsa oradan çok önce fırsat tanınan bir ilçe olarak hepimizin üzülmesi gerekir. Bugün ilçe halkımız abone sayısı bir ayda bin 250'ye ulaşan Alaca ile yarışmalı" dedi.

Osmancık'ta hava kirliğinin artmasından dolayı kalorifer yakma saatlerine sınırlama getirmek zorunda kaldıklarını açıklayan Başkan Yazıcı, hava kirliliğini önlemek için zorunlu baca filtresi uygulamasını da başlattıklarını açıkladı. Belirli saatler dışında kalorifer yakan apartman sakinlerine ve baca filtresi bulunmayan konutlara para cezası uygulanacağını dile getiren Yazıcı, doğalgaz abonesi olanların bu uygulamanın dışında tutulacağının altını çizdi.

Başkan Yazıcı; "Hava kirliliğini önlemek ve baca filtresi gibi külfetli masraflardan kurtulmak için doğalgaza abone olmamız gerekiyor. Bu gün doğalgaza ayda 50 dolar ödeyerek toplamda 212 dolara abone olabilirsiniz. Ancak baca filtresi kullanmak çok daha masraflı. Abone sayısını hemen 3 bine tamamlayalım ve ilçemizin geleceği için 2011 kışına doğalgaz yakalım" şeklinde konuştu.

Tüpgaz fiyatlarının arttığına da dikkat çeken Başkan Yazıcı, bir ailenin ayda ortalama 120 TL mutfak tüpüne harcama yaptığını, doğalgaz kullanılması durumunda bir aylık mutfak tüpü gideri ile hem tüp ihtiyacının hem de ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 13:50:04
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?