5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Başkandan hizmet dökümü

SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, ilçenin sorunları için kısa, orta ve uzun vadede çözümler hazırladıklarını belirterek, "Yönetim olarak ana felsefemiz dürüstlük, şeffaflık ve adalet. 34 bin insanımızın emanetine en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti'den Sungurlu Belediye Başkanı seçilen Selahaddin Uzunkaya, 500 günlük görev süresindeki yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Güçlerini halktan aldıklarını dile getiren Uzunkaya, vatandaşlarla sürekli istişare halinde olduklarını söyledi. Bugüne kadar binlerce kişiyle yüz yüze görüşme fırsatı bulduklarını ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirildiğini anlatan Uzunkaya, muhtarlar, işadamları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de sık sık çözüm için fikir birliği toplantılarında bir araya geldiklerini belirtti.

Belediye başkanlığına talip olurken herkese eşit davranacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatan Başkan Uzunkaya, siyasi fikirlerden öte Sungurlu'nun kendisi için önemli olduğunun altını çizdi. Uzunkaya, ilçenin geleceği için hangi parti veya siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesi elini taşın altına sokmaları için çağrıda bulundu.

 

"SUNGURLU'YU MODERN BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Sungurlu halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu kaydeden Başkan Uzunkaya, "Sungurlu'yu yaşanabilir, modern bir kent haline getirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Sungurlu'yu Türkiye'nin en güzel ilçesi yapmak için çalıştıklarını kaydeden Uzunkaya, Çorum, Çankırı ve Alparslan Türkeş Caddelerinde cephesi ön tarafa bakan ev ve işyerlerini tek bir renge boyamak için çalışma başlattıklarını, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Levha kirliliği ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini bildiren Başkan Uzunkaya, "İşyerleri önlerinde bulunan levhalar birbirleriyle uyumsuzdu. Kimisi ışıklı, kimisi renkli, kimisi ise renksizdi. Şu anda ışıklı levhaların yapımı

sürüyor. En kısa zamanda bu çalışmalarımızda sonuç verecek. Tentelerle ilgili olarak da ev ve işyerlerinde bulunan rengarenk tenteleri tek renk yapmak için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Bu üç uygulamayı hayata geçirdikleri takdirde görsel anlamda bir görüntü ziyafeti sunacaklarını dile getiren Uzunkaya, bu uygulama ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini bildirdi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Belediyemiz parke makinesinde 700 bin adet kilitli parke taşı, 70 bin 500 adet papatya taşı ve 3 bin 450 adet büyük boy bordür taşı imal edildi. İmal edilen parke taşları belediye imkanları dahilinde cadde ve sokaklara döşendi. Yine Belediye imkanları dahilinde 200 ton torbalı rotmiks malzemesi temin edildi bu malzemelerle ana cadde üzerinde bakım ve onarım tamiratları yapıldı. Belediye Su Kanal

Arıza Birimi olarak Karşıyaka Mahallesi Belediye Evleri yanına bin metre, Kömler yolu üzerinde 220 metre, Kemiklidere mevkiinde 450 metre, Ocaklı Tesisleri arka tarafında 80 metre, Polatlı yolu üzerinde 450 metre, Başpınar Su deposuna 50 metre kanal hattı döşenmiştir. Ayrıca Hayat Yolu parkın yanına 200 metre su hattı döşenmiştir" ifadelerini kullandı.

Sungurlu'ya Türkiye'nin en modern sağlık kuruluşlarından birinin kazandırıldığını söyleyen Başkan Uzunkaya, "30 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni hastane Acil Servis ile birlikte 205 yatak kapasitesine sahip. Akıllı bina sisteminin uygulandığı hastanede ayrıca 5 ameliyathane, 160 kişilik yemek salonu ve kapalı otoparkı ayrıca kan ve diğer numunelerin el değmeden bir binadan başka bir binaya taşınmasını sağlayan pnömatik sistemi bulunuyor" diye devam etti.

 

"İLÇEYE GENİŞ ÇAPLI TESİS KAZANDIRDIK"

Başkan Uzunkaya, "Yıllarca dışarıdan temin edilen temel malzeme ve mıcırlar, bu tesislerde kullanılarak, asfalt, bordür ile parke taşı üretimi yapılmakta, belediyemize yüklü miktarda külfet getirmekteydi. Belediyemiz tarafından gerekli araştırmalar yapılarak bu külfetin asgariye indirilmesi ve daha çok amaçlı seri üretimin yapılabilmesi için kum eleme tesisimizin yanına 90'lık sabit kırma eleme tesisi yaptık" dedi.

Tesis sayesinde Sungurlu Belediyesi bütçesine büyük bir katkı sağladıklarını söyleyen Başkan Uzunkaya, yapılan kırma eleme tesisi sayesinde ilçeye ilk defa geniş çaplı bir tesis kazandırılmış olduklarını sözlerine ekledi.

"Hizmetlerimizi ve saha çalışmalarımızı daha rahat ve daha hızlı bir şekilde yapabilmek için Belediye iş makineleri araç filosuna yeni hidromek marka kazıcı ve yükleyici kepçe alımı yaptık" diyen Başkan Uzunkaya, şöyle devam etti:

"Teslim alınan kazıcı yükleyici kepçe ile alt ve üst yapı çalışmaları daha rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. Böylece sıkıntı çekmeden ve yatırımlarımızı aksatmadan belediye olarak asli görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz."

Uzunkaya ayrıca araç filolarına 3 kamyon daha alımı yaptıklarını, kamyonların en kısa sürede ilçeye geleceğini bildirdi.

 

"MODERN PAZARYERİ İÇİN DE PROJELERİMİZ HAZIR"

Modern Pazaryeri için düğmeye bastıklarını ifade eden Başkan Uzunkaya, "Pazar esnafımızın yararlanacağı modern pazarı yeri yapmak için gerekli projelerimizi çizdirdik. Pazar esnafımızı tek tek dolaşarak onlardan yeni kurulacak modern Pazaryeri için bilgi alışverişinde bulunduk. Pazarcı esnafımız yeni modern Pazaryeri için çok olumlu düşüncelere sahipler. Modern Pazaryerinin faaliyete geçmesiyle hem esnafımız bir araya toplanmış olacak hem de Sungurlu vatandaşlarımız alışverişlerini daha iyi

yapabilecekler" diye konuştu.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde 54 personelle gece-gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Uzunkaya, ekiplerin ilçe genelinde günlük 200 ton çöp topladıklarını, ayrıca ilçeye 2 bin adet çöp varili getirilerek vatandaşın hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Görüntü kirliliği oluşturan ve çevre güvenliğini tehdit edebilecek yerlerin yıkımına yönelik çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Uzunkaya, şunları söyledi:

''Bu konuda çalışma yapan ekiplerimiz ilçemizde denetimlerini aralıksız devam ettirmektedir. Bu sayede metruk yerlerin yıkımını gerçekleştirerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçip, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu çalışma ile ilçenin daha hızlı gelişmesinin önünü açmış olacağız.''

 

"YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

İlçede bugüne kadar çeşitli nedenlerle açılamayan veya genişletilemeyen cadde, bulvar gibi önemli yollarda çalışmaların tam gaz devam ettiğini vurgulayan Başkan Uzunkaya, ''Yol genişletme çalışmalarında gerçekten ciddi manada yol kat ettik. Ayrıca imarı yapılmış ve bu güne kadar yolu açılmamış yerlerde de yol çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Yol genişletme çalışmalarını vatandaşların rızasını alarak yaptıklarını belirten Başkan Uzunkaya, ''Halkımızın memnun olduğu bu yol genişletme çalışmalarımız, halkımızın rızasını alarak yapmaktayız" ifadelerini kullandı.

İlçede cadde ve sokak levhalarının yenilendiğini belirten Başkan Uzunkaya, tüm trafik yol işaret ve levhalarının da yeniden düzenlenerek yenilendiğini ifade etti. Başkan Uzunkaya, ayrıca ilçede tabela ve tente kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

 

"İNSANA YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİMDİR"

Başkan Uzunkaya, daha kaliteli bir hizmet için kurum personeline eğitim verildiğini açıkladı. Kaliteli hizmetin kaliteli personel ile olabileceğini söyleyen Başkan Uzunkaya, personele yönelik birçok alanda eğitime başladıklarını ifade etti. Personele yönelik halkla ilişkiler, bilgisayar ve değişik konularda eğitim verilmesinin sağlandığını dile getiren Başkan Uzunkaya, insana yapılan en büyük yatırımın eğitim olduğunu ve bu nedenle de personel eğitimini çok önemsediğini söyledi.

İlçede bulunan okullara yönelik her konuda desteklerin yapıldığını belirten Başkan Uzunkaya, ''İlçemizde bulunan okullarımıza yönelik araç ve gereçten, sosyal faaliyetlere kadar her alanda tam destek verilmektedir. Ayrıca yabancı ülkelerinden öğrencilerin ilçemize davet edilerek, ilçemizde misafir edilmiştir. İlçemizde misafir ettiğimiz bu gençler ülkemize ve ilçemize olan bakış açıları değiştiği gibi ülkelerinde birer kültür elçileri olmuştur'' şeklinde devam etti.

İlçedeki sporculara maddi ve manevi yönden yardım ettiklerini söyleyen Başkan Uzunkaya, İlçede çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren güreş, futbol, tekvando, voleybol gibi müsabakalarda ilçeyi başarıları ile temsil ederek kendilerinden söz ettiren sporculara Belediye Başkanlığı olarak manevi desteklerinin yanı sıra araç tahsisi, eşofman, ayakkabı gibi gerekli olan tüm ihtiyaçlarının temin edildiğini belirtti.

Sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Atatürk Stadyumu'nda Yakamoz Sirki'nin gösterilerinin yapıldığını dile getiren Başkan Uzunkaya, yine sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek lisesi Konferans salonunda Aşuk-Maşuk gösterimi, Semazen, İlizyonist, Standap Şov, Türk Halk Müziği Konseri ve Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri düzenlendiği belirtti.

Sungurlu Belediyesi Geleneksel Karakucak Yağlı Güreşlerinin ilçe nezdinde ilk defa ciddi anlamda çok iyi organize edildiğini anlatan Başkan Uzunkaya, "İlçemize davetlerimiz sonucunda teşrif eden ve ilçemiz halkının büyük özverisini ve teveccühünü kazanarak güreş severlere ata sporumuzu sevdirmenin farklı gururunu yaşadık" dedi.

Tahsilat Müdürlüğü'nde vatandaşların artık kredi kartı ile borçlarını ödeyebildiklerini bildiren Başkan Uzunkaya, Tahsilat Müdürlüğü'nde nakit paranın yanı sıra artık kredi kartı da kullanıldığını belirtti. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Tahsilat Müdürlüğü'ne pos makinesi koyduklarını söyleyen Başkan Uzunkaya, " Vatandaşlarımızın üzerinde çoğu zaman nakit para bulunmuyor. Bu nedenle onlara kolaylık sağlamak amacıyla müdürlüğümüze kredi kartı post makinesi koyduk" dedi.

Olası bir sel felaketinin yaşanmaması için ilçede bulunan Diğ ve Budaközü Çaylarının ıslah çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Uzunkaya, "Hemen hemen her gün yurdun değişik bölgelerinde sel felaketlerinde ölenlerin haberleri izliyor, bunlara üzülüyoruz. Aynı şeylerin ilçemizde yaşanmaması için gerekli çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Akarsu büyük bir güçtür. Bu gücü ya kontrol etmek ya da önünü açıp etkisiz hale getirmek gerekmektedir. Bunun da en iyi çözümü ıslahıdır" şeklinde konuştu.

 

"YEMYEŞİL VE ÇİÇEKLERLE DONATILMIŞ BİR ŞEHİR"

Başkan Uzunkaya, bahar dönemine yemyeşil ve çiçeklerle donatılmış bir şehir hazırlayan Sungurlu Belediyesi ağaçlandırma ve yeşil alan düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde ilçeye 60 bin adet fidan dikimi yapıldığını söyledi.

Belediye olarak asfalt ve altyapı hizmetleri kadar yeşil alan çalışmalarına da önem verdiklerini dile getiren Başkan Uzunkaya, "Hedefimiz Sungurlu'yu görünümüyle ve havası ile daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek. Güzel ve temiz bir çevrede yaşamak her insanımızın hakkıdır. Belediyemiz tarafından 60 bin adet Ladim çam, Çınar, Süseriği, Top Akasya, Hatme, ve Ihlamur alımı yapılarak bu ağaçlar hastane çevresine başta olmak üzere Ankara-Samsun karayolunun orta refüjlerine dikilmeye başlandı"

ifadelerinde bulundu.

Başkan Uzunkaya, gelişen, güzelleşen ve modern bir Sungurlu oluşturulmasında belediye olarak çalışmaların devam ettiğini, 2010 yılında toplam 60 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

"Dedikodulardan uzak halkla el ele yalnızca işimize bakıyoruz" diyen Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "ilk günkü heyecanımızla Sungurlumuz için çalışmaya devam" mesajını verdi.

SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ
SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ
SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ
SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ
SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNKAYA 500 GÜNLÜK İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:03:02
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 15:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?