3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Başkandan önemli ikaz!

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Amerika'da kullanılan hazır beton kalitesinin C60 düzeyinde olmasına rağmen, Türkiye'de bu oranının C16 olduğunu ifade etti. Türkiye'nin hemen hemen tüm illerinin deprem riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen binalarda kullanılan malzemelerin kalitesiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Türkiye'nin dört bir yanı aylardır küçüklü büyüklü depremle sarsılırken deprem kuşağında yer alan Çorum'da yetkililer gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz da, Çorum'da depreme dayanıklı bina yapılabilmesi için herkese görev düştüğünü belirterek, "Amerika C60 kaliteli hazır beton kullanırken biz de bu oran 20 bile değil C16'dır. Tüm vatandaşlar Türkiye'nin bir deprem kuşağı olduğunu unutmamalı. Biz Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız" dedi. Belediye olarak Beton işiyle uğraşanlara yönelik seminerler verdiklerini belirten Turan Atlamaz, Çorum'da kalitesiz beton kullanımına izin verilmeyeceğini bildirdi.
Depremlerin insanları öldürmediğini ifade eden Atlamaz, "Depremler insan öldürmez, ancak insanların yapmış oldukları kalitesiz binalar insanların canlarına mal olur. Bu nedenle Çorum'da inşaatlar sıkı şekilde denetleniyor ve denetlenecek. Kalitesiz betonlara asla izin verilmeyecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 11:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?