8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Başsavcı: Çorum en huzurlu kent

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, yargının örtbas etme mercii olmadığını, her konuda şeffaf olmaya özen gösterdiklerini belirterek, Türkiye'de yargının en önemli sorunlarından birinin etkin, hızlı güvenilir bir yargı sisteminin oluşturulamaması olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Çorum'da görev yaptığı 1.5 yılın değerlendirmesini yaptı. Çorum Cumhuriyet Savcılığı'nın 2005 yılında 14 bin 14 dosyaya baktıklarını belirten Başsavcı Canip Yetişir, 2006 yılında ise 9 bin 662 dosyaya bakıldığını ve bu bakılan dosyalardan 9 bin 401 olayın aydınlatıldığını açıkladı. Çorum Adliye mensuplarının olaylara zamanında baktıklarını kaydeden Canip Yetişir, meydana gelen 9 bin 401 olayın bin 400 tanesinin Asliye Ceza Mahkemesi, 211 davanın Ağır Ceza Mahkemesi, bin 247 davanın ise Sulh Ceza Mahkemesinde görüldüğünü ifade etti. 

Çorum'un çok huzurlu bir kent olduğunu belirten Başsavcı Canip Yetişir, "Çorum'da her yıl suç oranı düşmektedir. Diğer illerde suç oranı artarken, Çorum'da gözle görülür ciddi oranda suçlarda düşüş meydana gelmiştir. Bunun sebebi de Çorum halkının kanunlara olan güven ve bağlılığıdır" dedi. Çorum Adliyesi'nde çok kaliteli bir yargı kadrosunun görev yaptığına dikkat çeken Başsavcı Yetişir, "Türkiye standartları ele alındığında, Çorum Adliyesi'nde görev yapan yargı mensupları, gerek yargılamaların hızlılığı, gerekse isabeti bakımından Türkiye standartlarının üzerindedir" dedi. 

Yargının herkesin ihtiyaç duyabileceği bir merci olduğunu söyleyen Başsavcı Canip Yetişir, her vatandaşın haklarını aramak için başvurduğu kurumun yargı olduğunu, bu nedenle Türkiye'de yargıyı etkin, güvenilir ve hızlı çalışan bir merci haline getirmenin amaçlandığını vurguladı. 

Yargıda şeffaf olmaya büyük özen gösterdiklerini, ancak yargı mensuplarının da gerek kişisel, gerekse yargılamada hatalarının olabileceğini, yargılama hatalarının denetim ve temyiz yolu ile giderilme olanağının bulunduğunu kaydeden Canip Yetişir, "Yargı örtbas etme merci değildir. Biz, her olayda şeffaflıktan yanayız. Amacımız, herkese aynı yakınlıkta ve uzaklıkta olmak, güçlü, güvenilir, hızlı işleyen ve halka güven veren bir yargı merci olmaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 18:19:46
Güncelleme :24 Şubat 2007 Cumartesi 12:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?