2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Baykal, Türkmen şenliklerine katılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın Çorum'da gerçekleştirilecek olan Türkmen şenliklerine katılacak.

Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği Türkmen Şenlikleri'nin sekizincisi yarın yapılacak. Şenliğe katılacak olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday, helikopter ile yarın saat 12.00'de Türkmen Şenliği'nin yapıldığı Dedesli Ovası'na gelecek.

Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Dedesli Ovası'ndaki 12 Türkmen köyüyle birlikte 4 yıldır gerçekleştirdikleri şenliklerin sekizincisinin, yarın Eski Ören köyünde gerçekleştirileceğini söyledi.

Şenlikte ünlü halk müziği sanatçısı Sebahat Akkiraz sahne alırken, mahalli sanatçılar da şenlikte şarkı söyleyecek. Halk oyunları gösterisi, Türkmen adet ve geleneklerinin sergilendiği çeşitli orta oyunlar ile Türkmen Şenliği'ne renk katılırken, Şenlikte ayrıca 9 kazan meşhur İskilip Dolması ikram edilecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:10:40
Güncelleme :17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?