8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Baykal'ın 'Devlet Ana' projesi...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidara geldiklerinde ilk işlerinin yolsuzluğu kaldırmak olacağını belirterek, "Yeşilkart sistemini kaldıracağız. Eğitim sistemini yeniden düzenleyeceğiz" dedi.

Çorum Abide Kavşağı'nda düzenlenen mitingde konuşan Baykal, Türkiye'de işçi, memur, esnaf ve sanayicinin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Baykal, "Hani milli gelir artmıştı, hani, borsa tavan yapmıştı, benim vatandaşım aç, borç katlanmış gitmiş, bu nasıl kalkınma? Bu nasıl büyüme. Evet birileri bu ülkede büyüyor, kim? Tabiki bu iktidarın yandaşları ile yabancılar büyüyor. Mecliste 200 milletvekili hakkında yolsuzlukla ilgili dosya var. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız ve 200 dosya hakkında, o kişilerin dokunulmazlığının kaldırılması kararını alacağız. Bu devleti kuranlar, temelleri sağlam atmıştır. Bizim içimizde etnik köken ayrımı yapılacak hiçbir neden yoktur. Hepimiz aynı milletin parçasıyız, kardeşiz. Kimsenin bizi bölmesine izin vermeyecek ve birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Kadınları devletle ailenin arasında köprü oluşturacak konuma getireceğini iddia eden Baykal, "Yeşil kartı da kaldıracağız, CHP'nin hedefi sıfır açlık. Kimseyi aç bırakmayacağız. Kimliklerimizle işlem yaptıracağız, tüm bilgileri kimliğimize yükleyeceğiz, muhtaç ailelere yardımı annelerin eliyle yapacağız. Parayı anneye emanet edeceğiz, kısacası kadınlarımız devletle aile arasında köprü olacak" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde il ve ilçe başkanlarıyla değil mahalle muhtarlarıyla yoksulları belirleyeceklerini ve gerçekten yoksul olan ailelerin annelerinin adına açılacak hesaba aylık para yatıracaklarını söyleyen Baykal, bunu "Devlet Ana" projesi olarak adlandırdıklarını söyledi.
Hükümetin, terör konusundaki politikalarını da eleştiren Baykal, "Kuzey Irak'taki terör yuvalarını dağıtmak lazım. Eğer terörü bitirmek istiyorsak, öncelikli olarak, kuzey Irak'taki PKK'nin yuvası dağılmalı, Kuzey Irak'a müdahale etmedikçe Türkiye'de kan durmaz" dedi.
Türkiye'de eğitim sistemini değiştireceklerini belirten Deniz Baykal, "Biz liseyi bitiren öğrencilerimizin tüm hayatlarını 3 saatlik bir sınava bağlamasına izin vermeyeceğiz. Okul hayatı boyunca eğitim durumu değerlendirilerek, birkaç kez sınav sonrası çocuğun yeteneğine göre meslek seçme imkanı sunacağız" diye konuştu.

Kalkınmanın çiftçiden, köylüden başlayacağını belirten Deniz Baykal, "Yeter artık çiftçinin, köylünün çektiği yeter. Günlerdir Türkiye bunu tartışıyor, biz çiftçiye yardımcı olmak için onun girdi fiyatlarının incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz, en temel girdi fiyatı mazot. Mazot fiyatlarının indirilmesi tartışması var, bu konuda biz CHP olarak yıllardan beri aynı şeyi söylüyoruz, çiftçinin mazotundan ÖTV alınamaz, alınmasın" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Çorum'da yaptığı miting öncesinde ünlü şarkıcı Edip Akbayram, partililere coşkulu bir konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 03:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?