3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Bayram tatilinde ölümlü kaza olmadı

Çorum'un Osmancık ilçesinden geçen D-100 Karayolu'nun Çorum il sınırları içerisinde kalan kısmında Kurban Bayramı tatili süresince yaşanan trafik kazalarında 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Osmancık Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 9 günlük bayram tatili boyunca D-100 Karayolu'nda meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Meydana gelen ilk trafik kazasında bayram ziyaretine giden Zühtü Öksüz(40) yönetimindeki 10 RE 898 plakalı araç sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan Havva Öksüz(49), Özcan Öksüz(12) ve Hasan öksüz(20) hafif şekilde yaralandı.

İkinci kazada ise bayram ziyaretinden dönen Faruk Arıkan(30) yönetimindeki 41 AS 453 plakalı araç ile karşı yönden gelen Zekeriya Kayık yönetimindeki 34 FH 6912 aracın çarpışması sonucu araçta bulunan Faruk Kayık(14) ile diğer aracın sürücüsü Faruk Arıkan hafif şekilde yaralandı. Her iki kazada yaralanan 5 kişi Osmancık Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi edildi.

Her bayramda, tatil başlangıcı ve bitiminde en az bir ölümlü kazanın meydana geldiği D-100 Karayolu'nun Osmancık ilçesi sınırları içinde kalan kısmında Kurban Bayramı tatili başlangıç ve bitişinde yoğun trafik yaşanmasına rağmen yaralanmalı 2 kaza dışında can kaybıyla sonuçlanan kazaların meydana gelmemesinin sevindirici bir tablo olduğu belirtildi.

D-100 Karayolu'nun, Osmancık Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında kalan kısmında bayram tatili öncesi ve sonrası almış olduğu tedbirlerin meyvelerini verdiği belirtildi.

Bayram tatili boyunca ölümlü kaza yaşanmadığına dikkati çeken yetkililer, sorumluluk alanında alınan tedbir ve sıkı kontrollerin meyvesini verdiğini, sürücülerin kurallara uymaları halinde kazaların en aza indiğini belirtti. Yetkililer sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyararak araçlarında can taşıdıklarının bilinci ile hareket etmelerini önerdiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 13:27:52
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?