4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Bayramın kaza bilançosu ağır

ÇORUM'DA KURBAN BAYRAMI KAZA BİLANÇOSU: 2 ÖLÜ, 123 YARALI

Çorum'da Kurban Bayramı tatili süresince polis ve jandarma bölgesinde meydana gelen 48 ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 123 kişi de yaralandı.

Kurban Bayram tatili süresince polis ve jandarma tarafından alınan olağanüstü güvenlik tedbirleri daha büyük trafik kazalarının önlenmesinde etkili oldu.

Bayram tatilinin başladığı 13 Kasım 2010 tarihinden itibaren ilçelerde meydana 31 trafik kazası, merkezde ise 17 trafik kazası meydana geldi.

Çorum-Samsun karayolunda bir otomobilin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 5'i çocuk 8 kişi de yaralandı. Yaralıların yola saçıldığı trafik kazasında adeta can pazarı yaşanmıştı.

Sungurlu-Çorum karayolunun 22. kilometresinde meydana gelen kazada ise Çorum'dan Ankara istikametine gitmekte olan Cemal Çetiner(45) yönetimindeki 42 SA 177 plakalı kömür yüklü TIR'ın dorsesi, iddialara göre bir anda açıldı. Yolda sürüklenmeye başlayan TIR'a önce aynı istikametten gelen Orhan Çolak(39) yönetimindeki 53 HC 253 plakalı Rize'den Ankara'ya giden yolcu otobüsü, daha sonra da Sinan Demir(30) yönetimindeki 06 VKB 86 plakalı otomobil çarptı. Kazada otobüs şoförü Orhan Çolak ile yolculardan

İskender Ünsal(24), Elanur Taşkın(19), Funda Demir(19), otomobil sürücüsü Sinan Demir, otomobilde yolcu olarak ulunan Sultan Öcal Demir(27), Beren Demir(2) ve TIR'da yolcu olarak bulunan İsa Çetiner(34) yaralandı.

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir otomobilin takla atması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, biri çocuk 4 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Tokat'a bayram ziyaretine giden Serdar Ergen yönetimindeki 34 FK 7929 plakalı otomobil, Ardıç köyü yakınlarında mıcıra kapılarak takla attı. Araçtan fırlayan Makbule Güneş(68), takla atan otomobilin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybederken, sürücü Serdar Ergen(31), eşi Yeliz Ergen(32), kızı İlayda(4) ile Yılmaz Güneş(32) yaralandı.

Çorum-Ortaköy karayolunda ise M.K.B. yönetimindeki otomobil Ortaköy istikametinden Çorum istikametine seyir halinde iken Tolamehmet köyü mevkiinde sürücüsünün dikkatsizliği nedeniyle önce aynı istikamette seyir halinde olan M.C. yönetimindeki otomobile arkadan çarptı, daha sonra karşı şeride geçerek karşı yönden gelen M.S. yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı.

İl genelinde meydana gelen trafik kazalarında büyük maddi hasar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 17:14:04
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 17:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?