3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Baz istasyonuna mahalleli tepkisi

Çorum'da bir cami bahçesine kurulmak istenen baz istasyonunu kiraladıkları vinçle söktürmek isteyen mahalle sakinlerine polis müdahale etti.


Edinilen bilgiye göre, Ulukavak Mahallesinde bulunan Bedir Cami'nin bahçesine bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulmak istenmesini, mahalle sakinleri protesto etti.


Cami bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan Bedir Cami Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticisi Hanefi Özdemir, baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğinin yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktığını, vatandaşların bu konudaki hassasiyetine karşın cami bahçesine baz istasyonunun kurulmasına anlam veremediklerini söyledi.
Baz istasyonunu kuran şirket yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Özdemir, ''Yetkililer bize, (şirketlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzaladıklarını ve tapusu hazineye ait olan cami bahçelerine baz istasyonu kurabileceklerini) söylediler. Ancak bu caminin tapusu belediyeye ait. Buraya baz istasyonu kuramazlar. Gerekirse burada yatarız ama bu istasyonu buraya kurdurmayız'' diye konuştu.
Mahalle sakinleri, daha sonra baz istasyonunun kaçak yapı olduğu gerekçesiyle olay yerine Belediye ekiplerini çağırdı. Cami bahçesine gelen Belediye İmar İşleri Müdürü Yusuf İlkutlu ve Zabıta ekipleri, yaptıkları incelemede baz istasyonunun kurulmasında bir sakınca olmadığını, cami bahçesinin Hazineye ait olduğunu tespit ederek olay yerinden ayrıldı.
Şirket yetkililerinin yeniden çalışmaya başlaması üzerine harekete geçen mahalle sakinleri, cami bahçesine girerek çalışanları dışarı çıkardı. Bu sırada kiraladıkları bir vinçle istasyonu kaldırmak isteyen mahallelilere, polis ekipleri müdahale etti.
Olay yerine sevk edilen takviye polis ekiplerinin de yardımıyla vatandaşları sakinleştiren firma yetkilileri, daha sonra çalışmalarına devam etti.

A.A
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?