8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

BBP'li Şendiller'den Nobel yorumu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, Nobel Ödülü'nün Orhan Pamuk'a edebiyat başarısından dolayı değil, Türk Milleti'ne hakaret ettiği için verildiğini iddia etti. 

İl Teşkilatı'nın davetlisi olarak Çorum'a gelen Ökkeş Şendiller, Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Partisinin il ve ilçe teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ökkeş Şendiller, Nobel Ödülü'nün Pamuk'a, 'Türkler 1 milyon Ermeni'yi ve 30 bin Kürt'ü katletti' sözlerinden dolayı verildiğini ileri sürdü. Şendiller, "Kim ne derse dersin. Ödülün veriliş nedeni budur. Orhan Pamuk, Türk Milleti'ne hakaret ettiği için bu ödüle layık görülmüştür" dedi. 

Fransız Ulusal Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarını inkar etmeyi suç sayan yasa teklifini kabul etmesine ilişkin görüşlerini bildiren Şendiller, Fransa'dan aksine bir tutum beklenmesinin yanlış olacağını söyledi. Fransa'nın yasayı, "soykırım yoktur" diyenlere ceza vermek için çıkardığını ifade eden Şendiller, "Fransa'yı fazla tenkit etmeye gerek yok. Çünkü onların işi bu. Geçmişte Fransa, Ermeniler'i kışkırtıp komşu ülkelerin üzerine de salmıştı. Fransa, Cezayir'de 1.5 milyon insanı katletti. Onun için Fransa ve benzeri ülkelerden Türkiye lehine tavır beklememek lazım" diye konuştu. 

Kerkük'te Türkmenler'in katledildiğini belirten Şendiller, "Talabani ve Barzani, Türkmenler'i sahipsiz bulup katliam yapıyor. Hükümetin hemen gerekli tedbirleri alması lazım. Türkiye'ye gelecek olan Irak Başbakanı'ndan bunun hesabının sorulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Şendiller, PKK'nın ateşkesinin bir oyun olduğunu, bu ateşkesle teröristlerin genel af isteyeceklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 09:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Yılmaz IP: 85.98.201.xxx Tarih : 19.10.2006 09:06:00
Türklüğe Hakaret edene Nobel ödülü verilseydi ortalık nobel ödülünden geçilmez olurdu. Madem Nobel ödülü almak o kadar kolaysa neden kaç asırlık tarihimizde şimdiye kadar hiç ödül alamadık ? Bazı şeyler söylenirken biraz daha mantıklı ve seviyeli düşünülmesi gerektiği kanaatındayım. Gerçeği bilenlerinde bu tür düşünenlere prim vermediğinide çok iyi biliyorum.Sevgilerimle A.Y.