8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Bedavacılar her yolu denemiş

Çorum'da Zafer Çarşısı önünde bulunan Altınokta Körler Derneği'ne ait elektronik tartının içinden çıkan yabancı cisimler, herkesi şaşkına çevirdi. 

Çorum Toprak Sanayicileri Kooperatifi tarafından yaklaşık bin 500 dolara satın alınarak Altınokta Körler Derneği'ne bağışlanan elektronik terazinin içinden jiletten gazoz kapağına, telefon jetonundan anahtara, dondurma çubuğuna, civata puluna, geçmeyen eski paralara, kartvizite varıncaya kadar çıkan yabancı cisimler herkesi şaşkına çevirdi. 

Türlü yabancı cisimin atıldığı elektronik terazinin arıza yapmasından endişe duyan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazlı Koçak, "Yapılan bu hareketi, elbetteki toplumumuza genelleyemeliz. Ancak ne acı ki bu bu insanlar yine bizim toplumumuzun içinde. Birilerinin bin 500 dolara alarak duyarlılık gösterdiği bu cihazı 10 kuruş vermeden bedava tartılabilme adına bozmak çok ayıp bir davranıştır" dedi. 

Burada tepki gösterdikleri şeyin insanların bedava tartılma isteğinden çok, cihaza atılan yabancı cisimler olduğunu vurgulayan Koçak, "Aslında bedava tartılma isteği ayrı bir sorun, bu isteği yerine getirmek için yabancı cisim atmak ayrı bir ayıp olarak karşımıza çıkıyor. Bizim vurgulamak istediğimiz şey, bu cihaz milli bir servettir ve farklı bir önemi ise toplumsal bir konuya hizmet etmektedir" diye konuştu. 

Yaklaşık 1 yıldır Zafer Çarşısı önünde bulunan elektronik terazinin günlük olarak kontrol edilip, yabancı cisimlerin para haznesinden temizlendiğini ifade eden Koçak, ilk aylarda 1 aylık biriken tartı parasının son aylarda 3-4 ayda ancak birikebildiğini, Altınokta Körler Derneği'nin faaliyetlerine kaynak olması amacıyla alınan bu terazinin kullanımı için vatandaşlardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Başkan Koçak, "Bu terazinin kullanım oranının artırılması için duyarlılık gösterilmesini Çorumlu hemşehrilerimizden beklerken, korunmasını da umuyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 09:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?