3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Beldeler umudunu köylere bağladı

Yeni Belediyeler Yasası'na göre nüfusu 2 binin altında olan ve kapatılmayla karşı karşıya kalan bir çok belde, diğer köylerle birleşme kararı aldı. Belediyelikten köy muhtarlığına dönmek istemeyen beldeler, 5 kilometre yakınlarındaki köyleri ikna ederek birleşmeye çalışıyor.

Çorum'da 12 belde 2 bin nüfusunun altında olması nedeniyle kapanma noktasına gelirken, bazı belediyeler köylerle birleşme kararı aldı. Köylerde referandum yapılıyor. Kapanma noktasında olan beldeler arasında, Çorum'un Boğazkale İlçesi'ne bağlı Evci Belediyesi yer alıyor. Evci Beldesi kapanmamak için Kadılıtürk Köyü ile birleşme kararı almıştı.

228 seçmeni bulunan köyde yapılan referandumda, 155 kişi oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda 95 "hayır" oyu çıkarken, 60 kişide birleşmeye "evet" dedi. Kadılıtürk Köylüleri'nin "hayır" oyu sonucu birleşme gerçekleşemedi. Evci Belediye Başkanı H. Mustafa Sarıyüce, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, ''Demek ki köylü doğmuşlar, köylü yaşamak istiyorlar. Saygı duyarım'' şeklinde konuştu.

Sarıyüce, belde nüfusunu 2 bine tamamlamak için diğer köylerle de birleşme yönünde girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:13:04
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?