2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Belediye iş makinalarını tanıttı

Çorum Belediyesi, araç parkına aldığı 11 iş makinesini mehter takımının konseri ile halka tanıttı.


Çorum Belediyesi başlattığı iş makinelerini yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yeni alınan 11 adet iş makinesinin tanıtımı Hürriyet Parkı'nın önünde düzenlenen bir törenle yapıldı.


Törene Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, İl Tarım Müdürü Ali Lek, İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, Belediye Başkan Yardımcıları Saim Balcı, Necip Cıdık, İsmail Öğütverici, Fen İşleri Müdürü Alper Zahir ve çok sayıda belediye çalışanı ile vatandaş katıldı.


Belediyeye alınan iş makinelerinin anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum Belediyesi'nin elinde bulunan iş makinelerinin çok eski olması ve ekonomik ömürlerini tamamlaması nedeniyle, belediyenin araç parkını yenilemeye başladıklarını ve belediyenin araç parkını son 4 yıl içerisinde ciddi oranda yenilediğini söyledi.


Belediye olarak amaçlarının çağın gerektirdiği teknolojik altyapı kullanılarak ve klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkılarak gerçek anlamda sorunları çözmek olduğunu ifade eden Başkan Atlamaz, "Hizmet anlayışımız kolaylaştırma esasına dayanmaktadır. Bu anlayış ile belediyemizde geride kalan dönemde kurumsal yapının teknolojik altyapısının hazırlanması adına bilişim, yönetim ve çalışma ortamlarında en çağdaş teknikleri gerek vatandaş ve gerekse personelimizin kullanımına sunduk.


Bunlara örnek olarak kent bilgi sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, çalışma ortamlarımızın modern hale getirilmesi ve teknolojik donanım altyapımızın geliştirilmesi gibi kurumsal kimliğimize katkı yapacak birçok faaliyeti sayabiliriz. Temel misyonu halkın ortak ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunma olan belediyelerin bu misyonlarını etkin, verimli ve kaliteli biçimde gerçekleştirebilmeleri ve hizmet sundukları kentin yaşam kalitesini geliştirebilmeleri için çağdaş belediyecilik anlayışına sahip olmaları gerekmektedir" diye konuştu.


Belediye Başkanı Atlamaz, son üç ay içerisinde belediye makine parkına 6 adet kamyon, 1 adet yükleyici, 2 kazıcı yükleyici, 1 asfalt silindiri ve 1 adet forklift aldıklarını belirterek, alınan 11 aracın maliyetinin toplam 1 milyon 240 bin YTL olduğunu açıkladı.


Atlamaz'dan sonra konuşan Vali Mustafa Toprak da belediyelerinin yaptığı hizmetlerde kullanılan iş makinelerinin önemli bir unsur olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?