7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Belediye kuşlara çare arıyor

Çorum'a sürüler halinde gelen göçmen kuşlar vatandaşları tedirgin ederken, belediye kuşları kentten uzaklaştırmanın yollarını arıyor. 

Çorum Belediye Başkan Vekili Arif Erdal, kuşlarla ilgili çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Erdal, kuş gözlem toplulukları ve uzmanlarla görüşmelerin devam ettiğini ve uzmanlardan alınan bilgilere göre hareket edileceğini belirtti. Geçen yıl ağaçlara kuş kovucu cihazların takıldığını hatırlatan Belediye Başkan Vekili Arif Erdal, yeni teknoloji ile üretilen kuş kovucu cihaz üzerinde de araştırma ve görüşmelerin devam ettiğini, kalıcı çözüm üzerinde çalıştıklarını ve bunun da zaman gerektirdiğini ifade etti.

Erdal, kalıcı çözümün Çorum'da geniş yapraklı, çabuk yetişen ağaç dikimine öncelik vermek gerektiğini, okul kampanyalarında, ağaç dikme törenlerinde bu tür ağaçlara öncelik verilmesinin uzun vadede çözüm olabileceğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 12:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sevindik Alan IP: 151.196.19.xxx Tarih : 23.12.2006 03:06:39
Merhaba, Bundan on yil kadar once Ankaradan Coruma ziyarete gitmistim.O zaman Corum'un cok temiz oldugunu gordum.Ne zaman Corum adi gecse temizligi aklima geliyordu. Haberi okuyunca uzuldum. Bence bu kuslar ozellikle sehir merkezine toplandigina gore orada onlari ceken bir koku Mesela leblebi cerez kokusu gibi bir sey vardir diye dusundum. Ayrica dunyada gorulen isinma nedeniyle evvelde hic ugramayan turler oralara geliyor olabilirler.Bu turler hakkinda uviversitelerdende yardim alinabilir. Mucadelenizde basarilar dilerim.