5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Belediyeden asfalt atağı

OSMANCIK BELEDİYESİ'NDEN ASFALT ATAĞI

Çorum Osmancık ilçesinde ana caddelerde asfalt çalışması başlatıldı. Ulaşımın yoğun olduğu ana arterler emisyon asfaltla kaplanıyor.

Osmancık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2010 yılı içerisinde yapılması planlanan asfalt hedefine ulaşmak için ilçenin işlek caddelerinde asfaltlama çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'nın da katılımı ile düzenlenen programla asfalt sezonu açıldı.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı 2010 yılı asfalt çalışmaları kapsamında başta Anadolu Öğretmen Lisesi yolu ve Sadri Turan Caddesi ile Org. Ahmet Çörekçi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yolu olmak üzere 10 kilometre asfalt çalışması yapılacağını söyledi.

Öncelikli olarak işlek caddelerin asfaltlanmasını planladıklarını belirten Başkan Yazıcı, "İlçemizin imar alanı çok geniş olduğundan dolayı asfalt yapılmayı bekleyen yaklaşık 300 kilometre yolumuz var. Bu rakam belki il merkezlerinde bile görülmeyen bir yol uzunluğu. Tamamını 2010 yılı içerisinde asfalt yapmamız mümkün olmadığı gibi altyapımız tamamlandığında bu çalışmaları hızlandıracağız. Bu nedenle 2010 yılı içerisinde yoğun kullanılan yollarımızı kapsayan yaklaşık 10 kilometrelik asfalt çalışması

yapacağız" diiye konuştu.

Fen İşleri Müdürü Hakkı Bozyel de asfalt çeşidi olarak 'emisyon asfalt' ismi verilen asfalt çeşidini kullandıklarını ve satıh kaplama asfalta göre daha kaliteli bir asfalt yapıldığını kaydetti. Sıfır asfalt çalışmalarına altyapı sorunu nedeni ile başlayamadıklarını belirten Bozyel, ilçenin alt yapısı tamamlandığında sıfır asfalta geçeceklerini kaydetti.

Anadolu Öğretmen Lisesi önünden başlayan asfalt çalışmaları kış sezonuna kadar devam edecek. Bu süre içerisinde Sadri Turan Caddesi, Anadolu Öğretmen Lisesi Yolu, Org. Ahmet Çörekçi YİBO Yolu, Ertuğrul Gazi Caddesi ve bazı ara sokaklar asfaltlanacak. Yapılan çalışma ile Esentepe Mahallesi ve Koyunbaba Mahallesi'ne ulaşım sağlayan ana caddeler yeni asfalta kavuşmuş olacak.

OSMANCIK BELEDİYESİ'NDEN ASFALT ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 16:32:02
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?