5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Belediyeden gazetecilere kahvaltı

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN GAZETECİLERE KAHVALTI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilere kahvaltı verdi.

Cevher Sofra'da verilen kahvaltıya Belediye Başkan yardımcıları Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Zeki Gül, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, cemiyete kalıcı bir yer kazandırmak için harekete geçtiklerini belirterek, bunun yanında bir de gazetecilerin TOKİ'den konut sahibi olmaları bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Erzen, "Gazetecilerin TOKİ'den ev sahibi olabilmeleri için çalışıyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz 5-6 aydır sürüyor. Milletvekili Agah Kafkas ile görüşmelerimizi yürütüyoruz. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da bizim isteklerimizden bilgisi var. Ondan da destek bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, toplumun gözü kulağı olan basının, demokrasinin bir ayağı olduğunu belirterek, özgür bir basının, şehirlerin gelişmesine ve ülkelerin kalkınmasına katkı sağladığını söyledi. Çorum basınında özellikle son yıllarda gözle görülür bir ilerleme kaydedildiğini dile getiren Külcü, ''Gerek gazete sayısı gerekse istihdam bakımından büyük bir artış yaşandı" diye konuştu.

Belediye olarak her Gazeteciler Cemiyeti'nin her etkinliğine destek olma sözü verdiklerini anlatan Külcü, "Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan özgür ve bağımsız basının gelişmesi herkesin yararınadır. Ancak bu ortamda bağımsızlığı ne kadar önemsiyorsak tarafsızlığı da o kadar önemsemeliyiz" şeklinde konuştu.

Kahvaltının sonunda gazetecilere ajanda ve kalem hediye edildi.

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN GAZETECİLERE KAHVALTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 17:53:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 00:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?