2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Belediyeden gıda denetimi

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, gıda imalathanelerinde denetim yaptı.


Çorum Belediyesi Ramazan ayında gıda satışı yapan iş yerleri, pide fırınları ve pastanelerde geniş kapsamlı denetim çalışmalarına devam ediyor.


Çorum genelinde gıda ürünleri satan ve üreten işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri işyerlerine şok baskınlar yaparak ürünlerin hijyenik ortamlarda hazırlanıp hazırlanmadığı denetleniyor. Yapılan denetimlerde eksiklikleri bulunan işyerleri uyarılarak, eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması sağlanıyor.


Umumi temizlik, etiket uygulamaları, iş elbiseleri, çalışan personelin sağlık durumlarını gösteren sağlık karnesi, zeferarlı su bulunmayan işletmelere eksiklerini kısa sürede tamamlamaları için uyarılarda bulunuluyor.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz, hiç kimsenin halkın sağlığı ile oynamasına kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizerek, diğer aylarda rutin olarak yapılan gıda denetimlerinin Ramazan ayında hız kesmeden sürdüğünü açıkladı.
Atlamaz, gıda üretimi yapan işyerlerinin sağlık şartnamesine uygun olup olmadığının incelendiği denetimlerde bazı işyerlerine uyarılarda bulunulduğunu kaydederek, "Belgeleri tam olan ve hijyenik şartları yerine getiren işyeri sahiplerine de çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Gıda işletmelerinin temizliği konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Bu konudaki denetimlerimiz sürekli olarak sürdürülecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?