8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Belediye'den keneye karşı önlem

Çorum'da geçen hafta 3 kişinin kene ısırması sonucu hayatını kaybetmesi, hafta sonu da piknik alanlarında 6 kişinin kene tarafından ısırılması üzerine harekete geçen Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mesire alanlarından sonra şehir merkezindeki parklarda da ilaçlama çalışmalarına başladı. 

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Çorum'da ölümlerle sonuçlanan kene tehlikesinin baş göstermesinden sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. 

Açıklamada, "Temizlik İşleri Müdürlüğü'müzün oluşturduğu ekip ve araçlarla halkımızın yoğun olarak ilgi gösterdiği mesire alanlarında keneye karşı ilaçlama yapılmaktadır. Mesire alanlarıyla birlikte şehir merkezindeki çocuk oyun alanlarını, park ve okul bahçelerini, halkımızın yoğun olarak bulunduğu yeşil alanları sürekli olarak ilaçlamaktayız" denildi. 

Açıklamada ayrıca, Temizlik İşleri ekiplerinin hastalık tehlikesi geçene kadar piknik alanlarındaki ilaçlama çalışmalarını sürdüreceği de kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?