3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Belediyeden Saraycık'a yardım eli

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yangın nedeniyle zarar gören Saraycık Köyü’ne herkesin yardım elini uzatması gerektiğini söyledi.

Atlamaz, geçtiğimiz günlerde Kargı’ya bağlı Saraycık Köyü’nde çıkan yangından sonra yanan köye ilk önce yardım elini uzatanlar arasında Çorum Belediyesi’nin olduğunu söyledi.

Yangından hemen sonra köye battaniye, çadır gibi öncelikli ihtiyaç malzemesi gönderdiklerini belirten Atlamaz, "Kargı-Saraycık Köyü’nde ciddi bir afet yaşandı. Tek tesellimiz insan kaybının olmamasıdır. Bütün Çorumlular gibi Hal Esnafı da bu acı olaya hassasiyetle yaklaştı. Ben bütün Çorum halkı adına kendilerine müteşekkirim. Allah onlardan razı olsun. Hal esnafı olarak çok büyük özveri göstermişlerdir. Diğer sanayici ve esnaflarımızın da yanan köyümüze katkıda bulunacaklarına inanıyorum" dedi. Atlamaz, "Devletimiz yanan köylüye 1 yıl içerisinde anahtar teslimi konutlarını teslim edecektir. Hepimize tekrar geçmiş olsun" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra yaş sebze ve meyve ile kuru gıdadan oluşan yardımlar araçlara yüklenerek yanan köye doğru yola çıktı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:30:25
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?