5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Belediye'den ücretsiz göz taraması

ALACA BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI

Çorum'un Alaca Belediyesi ile Ankara'da faaliyet gösteren bir göz merkezi işbirliğinde yapılan ücretsiz göz taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen ücretsiz göz taramasında aralarında Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz'ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişi göz taramasından geçirildi.

Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, halkın göz sağlığına önem verdiklerini belirterek gerçekleştirdikleri sağlık faaliyetlerinin sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu söyledi.

Önceliklerinin insan olduğunu belirten Başkan Eyvaz, ilçe halkını sağlıklarına özen göstermeleri için uyardı. İnsanların sağlığını ihmal ettiğini dile getiren Eyvaz, "Araçlarımızın, elektronik eşyalarımızın bakımlarını yaptırıyorsak sağlığımıza da önem göstermeliyiz. Bir rahatsızlığın ciddi boyutlara ulaşmaması için erken tanı çok önemli" dedi.

Göz sağlığına gerekli önemi vermeyen bir toplum olduğumuzu dile getiren Eyvaz, "Bu tarama ile hem toplumu bilinçlendiriyoruz hem de halkımıza ücretsiz göz muayenesi yaptırarak, teşhis ve tedavi konusunda yardımcı oluyoruz. Bu konuda bize destek olan göz merkezi yetkililerine de teşekkür ediyoruz" dedi.

Göz merkezi yetkilileri ise, Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde göz taramaları yaptıklarını belirterek, toplumun göz sağlığına önem verdiklerini ifade ettiler.

İl ve ilçe belediyeleriyle ortak hareket edip ücretsiz göz taraması günleri düzenlediklerini belirten yetkililer, yaptıkları göz taramalarında göz sağlığında bozukluk tespit ettikleri vatandaşları kaldırdıkları servislerle Ankara'ya götürerek ücretsiz olarak muayenelerini tamamladıklarını bildirdi.

Merkez yetkilileri, Alaca'da düzenlenen taramaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatarak, Belediyesi Başkanı Eyvaz'a katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

ALACA BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:50:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 16:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?